Hallitus on julkaissut suunnitelman koronarajoitusten hallitusta purkamisesta ja siihen liittyvän aikataulun. Poikkeusolot, eli valmiuslain toimivaltuudet ovat päättyneet huhtikuussa, lähiopetus on alkanut ja ravintoloita on avattu rajoituksin. Toukokuun aikana mm. julkisia ja yksityisiä tiloja on avattu ja kesäkuulle tavoitellaan jo lievempiä kokoontumisrajoituksia.

Tämä tarkoittaa sitä, että Stopin Lounge, eli Stopin sisäpihalle pystytettävä ulkoilma-olohuone voi avautua maanantaina 31. toukokuuta 2021. Lounge on avoinna normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Vaikka ulkotiloissa riski tartunnoille ei ole yhtä suuri kuin sisätiloissa, edellytämme kävijöiltä lähikontaktin välttämistä toisiinsa sekä yskimis- ja käsihygieniasta huolehtimista. Pidättäydytään siis vielä toistaiseksi halailuista ja kättelyistä.

Sadesään, muuten kurjan tai kolean sään sattuessa sisätiloihin voidaan vetäytyä voimassa olevia kokoontumisrajoituksia noudattaen. Tämä tarkoittaa sitä, että sisätiloihin ei voida ottaa yhtä paljon kävijöitä kuin ulkotiloihin. Sisätiloja tullaan avaamaan suuremmalle kävijämäärälle sitä mukaan kun rajoituksia lievennetään.

Loungessa järjestetään vaihtuvaa ajanvietettä, grillaillaan ja nautitaan (toivottavasti) hyvistä kesäilmoista. Kävijät voivat toivoa, kertoa ideoita tai osallistua itse toiminnan järjestämiseen esimerkiksi opettamalla tai esittelemällä oman harrastuksensa tai intohimonsa muille. Kahvia ja ruokaa tarjoillaan sisätiloista ulos tuuletusikkunan kautta.

Tavataan pian Loungessa!