Fattaluuta

Fattaluuta – apuna asioinnissa

Tarvitsetko tukea asioidessasi palveluissa tai virastoissa?
Etkö tiedä, mihin sinun pitäisi ottaa yhteyttä?
Koetko, että ongelmien jakaminen ja tuen saaminen auttaisi elämässäsi eteenpäin?

Fattaluuta on koulutettu vertaispalveluohjaaja, joka opastaa ja neuvoo ihmisiä virastoasioinnin viidakossa. Fattaluuta auttaa sinua löytämään oikeat palvelut, tukee täyttämään hakemuksien hieroglyfit oikeaoppisesti ja voi jopa tulla mukaan asiointiavuksi. Apua saat kävelemällä sisälle Stop Huumeille ry:n olohuoneeseen, jossa päivystävä Fattaluuta raivaa sinulle polun hakemusviidakon lävitse. Voit myös törmätä fattaluutaan päivystystyössä Kelan auloissa.


Fattaluuta – oletko se sinä?

Fattaluudan maksuttomat koulutukset on suunnattu pääasiallisesti täysi-ikäisille päihdekuntoutujille, jotka haluavat parantaa omaa elämänhallintaansa ja toimia vapaaehtoisina vertaispalveluohjaajina. 

Koulutuksissa käsitellään keskeisimpiä sosiaali- ja terveyspalveluita, niihin hakeutumista ja vapaaehtoisena toimimisen periaatteita. Fattaluudalle tulevat tutuksi niin KELAn kiemurat, TE-palvelut, sossujutut, asumispalvelut kuin taloudenhoito- ja ulosottoasiat. Lisäksi kurssikalentereista on löytynyt vaihtelevasti erilaisia asiantuntijaluentoja, kursseja ja vierailuja. Koulutuksen sisältöä kehitetään ja uusia yhteistyökuvioita hierotaan jatkuvasti. Opiskelujen lomassa tarjolla on myös virkistäytymistä kulttuurin, viihteen tai liikunnan parissa.

Valmistuttuaan fattaluudat tekevät vapaaehtoistyötä vertaispalveluohjaajina omien voimavarojensa mukaan. Fattaluuta-koulutukset avaavat ovia myös työelämään, sillä koulutetut fattaluudat ovat työllistyneet mm. Stoppiin, muihin järjestöihin sekä virastoihin ja saaneet valmiuksia hakeutua sosiaalialan koulutuksiin.

Koulutukset järjestetään kaksi kertaa vuodessa, kevätkaudella ja syyskaudella. Aloittaa voi myös nonstop-periaatteella kesken kauden ja suorittaa pakolliset koulutuksen osat seuraavalla kaudella tai muin järjestelyin.

Toimintamme perustuu päihteettömyyteen ja lääkkeettömyyteen. Lisää linjauksestamme löydät täältä.

Tarkista muut Fattaluudan tulevat koulutukset ja tapahtumat kalenterista.

Mikäli edustat yhdistystä tai muuta organisaatiota, ja haluatte Fattaluuta-osaamista yhteisöönne, olkaa yhteydessä meihin yhteistyön järjestämiseksi.

Lisätietoja:
fattaluuta@stophuumeille.fi
p. 041 547 8986