Fattaluuta

Fattaluuta – apuna asioinnissa

Tarvitsetko tukea asioidessasi palveluissa tai virastoissa?
Etkö tiedä, mihin sinun pitäisi ottaa yhteyttä?
Koetko, että ongelmien jakaminen ja tuen saaminen auttaisi elämässäsi eteenpäin?

Fattaluuta on koulutettu vertaispalveluohjaaja, joka opastaa ja neuvoo ihmisiä virastoasioinnin viidakossa. Fattaluuta auttaa sinua löytämään oikeat palvelut, tukee täyttämään hakemuksien hieroglyfit oikeaoppisesti ja voi jopa tulla mukaan asiointiavuksi. Apua saat kävelemällä sisälle Stop Huumeille ry:n olohuoneeseen, jossa päivystävä Fattaluuta raivaa sinulle polun hakemusviidakon lävitse. Voit myös törmätä fattaluutaan päivystystyössä Kelan auloissa.


Fattaluuta – oletko se sinä?

Fattaluudan maksuttomat koulutukset on suunnattu pääasiallisesti täysi-ikäisille päihdekuntoutujille, jotka haluavat parantaa omaa elämänhallintaansa ja toimia vapaaehtoisina vertaispalveluohjaajina. 

Koulutuksissa käsitellään keskeisimpiä sosiaali- ja terveyspalveluita, niihin hakeutumista ja vapaaehtoisena toimimisen periaatteita. Fattaluudat tekevät vapaaehtoistyötä vertaispalveluohjaajina omien voimavarojensa mukaan. Tarjolla on myös työnohjausta ja virkistäytymistä koulutuskokonaisuuden aikana. Fattaluuta-koulutukset avaavat ovia työelämään, sillä koulutetut fattaluudat ovat työllistyneet mm. Stoppiin, muihin järjestöihin sekä virastoihin ja aloittaneet sosiaalialan koulutuksia Stopin järjestämän koulutuksen jälkeen.

Toimintamme perustuu päihteettömyyteen ja lääkkeettömyyteen. Lisää linjauksestamme löydät täältä.

Tarkista muut Fattaluudan tulevat koulutukset ja tapahtumat kalenterista.

Lisätietoja:
fattaluuta@stophuumeille.fi
p. 041 547 8986