Vertaistoimintakeskus eli päihteetön olohuone

Vertaistukea ja vaihtoehtoista tekemistä päihteiden käytölle

OLOHUONETOIMINTA

Stopin olohuonetoiminta tarjoaa toipujalle sisältöä ja rutiineja päiviin vertaistuellisessa seurassa. Stopin vertaistaustaiset työntekijät ja harjoittelijat järjestävät olohuoneessa monipuolista päihteetöntä tekemistä.

 

Viikko-ohjelman teemana toimivat hyvinvointi, liikunta ja virkistäytyminen. Jokainen saa osallistua toimintaan haluamallaan tavalla. Stoppiin voi tulla lukemaan päivän lehdet kahvikupposen äärelle, pelaamaan erilaisia pelejä, laulamaan karaokea tai vain hengailemaan.

 

Palveluasiointiin, päihdehoitoon, arjen hallintaan tai muihin asioihin saa halutessaan neuvontaa, tukea ja ohjausta.

 

Joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina pidettävällä Talon Tunnilla kävijät ja yhteistyökumppanit pääsevät osallistumaan yhdistyksen toiminnan ideointiin ja kehittämiseen. Talon Tunti toimii myös erinomaisena tilaisuutena uusille tutustujille.

 

Kaikki toiminta, lounas ja kahvi ovat maksuttomia.

TOIMINTAPÄIVÄT JA TAPAHTUMAT

Jokaisella on oikeus pieniin elämyksiin ja uusiin kokemuksiin arjen rakentamisen keskellä. Tästä syystä Stoppi järjestää vaihtuvia toimintapäiviä ja retkiä kulttuurin, viihteen ja liikunnan pariin säännöllisesti.

Lisäksi Stoppi järjestää päihteettömiä vaihtoehtoja kalenterivuoden juhlapäiville. Erilaisia teematapahtumia järjestetään mm. ystävänpäivänä, laskiaisena, pääsiäisenä, vappuna, juhannuksena, pikkujoulukaudella, jouluna ja uutena vuotena. Tapahtumat ovat suunnattu koko perheelle.

Stoppi juhlii mahdollisuuksien mukaan myös kävijöiden omia merkkipäiviä (päihteettömyyden vuosipäiviä, syntymäpäiviä tms.).  Kysy lisää henkilökunnalta!

Seuraa TAPAHTUMAKALENTERIA

Kaikki toiminta ja aikataulut ovat nähtävissä verkkosivujen tapahtumakalenterissa.

Normaaliin viikko-ohjelmaan kuuluvat toiminnot eivät pääsääntöisesti vaadi erillistä ilmoittautumista. Vaihtuvien toimintapäivien ja retkien mahdolliset ilmoittautumisvaatimukset ja ohjeet löytyvät kunkin toiminnon kalenterimerkinnän takaa.