Stopissa on vuosien varrella järjestetty naisille tarkoitettuja omia ryhmiä, mutta kokoontumiset ovat olleet välillä tauolla. Reilu vuosi sitten kävijämme alkoivat taas toivomaan naisten omaa ryhmää, joten toiveeseen vastattiin ja käynnistimme jälleen Stopin Naisten ryhmän.

Naisten ryhmän konsepti on yksinkertainen, mutta toimiva. Naiset kokoontuvat joka torstai samaan aikaan Stopin sohvahuoneeseen keskustelemaan. Ryhmä alkaa kuulumiskierroksella, jonka jälkeen yleensä luetaan lyhyt alustus päivän aiheesta. Mikäli kyseinen aihe ei jostain syystä resonoi, on sekin ihan ok – Naisten ryhmässä saa puhua aiheesta kuin aiheesta liittyen omaan toipumiseen.

Kuluneen vuoden aikana ryhmässä on käsitelty aiheita laidasta laitaan, kuten itsetuntoa, ihmissuhteita, sosiaalisia verkostoja, seksuaalisuutta, itsemyötätuntoa ja niin edelleen. Koska ryhmän sisältö ei ole missään tapauksessa kiveen kirjoitettu, toisinaan Naisten ryhmä myös kokoustaa ilman sen tarkemmin määriteltyä aihetta. Toisaalta myös vierailevat ryhmän vetäjät tekevät ryhmästä aina oman näköisensä, ja hyvä niin.

Edes koronan myötä väliaikainen siirtyminen etämuotoiseen ryhmään ei vaikuttanut Naisten ryhmän kiinnostavuuteen kielteisesti. Ryhmän osallistujamäärä on koko kuluneen vuoden ajan pysynyt pienehkönä, mutta toiminta on ehdottoman jatkuvaa. Naisten ryhmällä on uskollisia kävijöitä, joille palautteen mukaan ryhmä on muodostunut hyvin tärkeäksi osaksi omaa toipumista. Myös ryhmän vetäjällä on vertaistausta, joten Naisten ryhmä tarjoaa nimenomaan vertaistukea, ei ammattiapua.

Päihdemaailmaa voisi kuvailla jokseenkin miehiseksi maailmaksi, ja myös toipumisessa miehet ovat hyvin edustettuina. Toisinaan naiset saattavat kaivata foorumia, jossa he voivat saada vertaistukea yksinomaan naisten kesken. Tähän tarpeeseen Naisten ryhmä onkin onnistuneesti vastannut. Kesällä Naisten ryhmän aktiivikävijät pääsivät myös viettämään vapaamuotoisempaa virkistyspäivää suolahuoneen, hieronnan sekä nepalilaisen ruuan merkeissä.

Naisten ryhmä kokoontuu Stopin sohvatilassa torstaisin klo 14, tervetuloa mukaan!

Lisätietoja Naisten ryhmästä antaa

Johanna Huttunen
Ohjaaja
puh. 041 547 8986
johanna@stophuumeille.fi