Kiinnostaisiko sosiaalityössä tehtävään palveluohjaukseen tutustuminen? Mitä sinun omille asiointitaidoillesi palvelujärjestelmässä kuuluu? Sopisiko sinulle omaksua uutta ammatillista osaamista tai täydentää jo olemassa olevaa? Vai haluaisitko keväälle jotain fiksua ja säännöllistä tekemistä, josta on hyötyä niin itsellesi, kuin mahdollisesti muillekin?

”Olen saanut Fattaluudasta lisää varmuutta omaan työskentelyyn ja nyt tiedän, että on järjestö joka tukee minua työssäni ja avaa uusia mahdollisuuksia.”

”Fattaluudassa yllätti se, kuinka kattava ja monipuolinen koulutus oli.”

Fattaluuta-koulutus toimii monille ponnahduslautana opiskelu- ja työelämään. Mukana olo ja koulutuksen läpäisy on rohkaissut myös muiden kuin ainoastaan sosiaalialan ammatillisten pyrkimysten toteuttamisessa.

”Olen suorittanut tämän koulutuksen ja voin lämpimästi suositella. Rohkeasti mukaan vaan. Tuntui upealta saada todistus ja siitä rohkaistuin niin, että nyt opiskelen uutta ammattia. Ennen koulutusta luulin, että en pysty enää mihinkään opiskeluun.”

”Lähdin Fattaluuta-koulutukseen tavoitteena totuttautua opiskelurytmiin. Edellisistä opiskeluista oli vierähtänyt jo noin 15 vuotta. Opiskelu oli hyvin toteutettu ja sisältö oli hyödyllistä ja mielenkiintoista. Koulutus rohkaisi minua opiskelemaan ja kiinnittymään oman alan työelämään.”

Oheiset palautteet ovat saatu syksyllä 2021 koulutukseen osallistuneilta.

Kevätkausi 2022 toteutetaan hybridinä koronarajoitukset huomioiden

Koulutus toteutetaan pääosin hybrid-mallisesti. Syksyllä 2021 opiskelua ja oppimista tukevat rakenteet muotoiltiin siten, että sekä etä- että lähiosallistuminen palvelevat tarkoitusta. Nyt ei pieni nuhakaan siis estä osallistumasta koulutuskerralle.

Jokaisella opiskelijalla on yksilölliset tarpeensa toteutustavan suhteen. Toinen on näppärä etäyhteyksien kanssa ja toimii paremmin itsenäisesti ja toisella Zoomit ja Teamsit tökkivät ja tuntuu ettei niistä saa mitään irti. Koronarajoitusten voimassa ollessa toiminta järjestetään vallitsevat kokoontumisrajoitukset huomioon ottaen.

Uutta koulutuksen sisällössä

Kevään 2022 koulutuskalenterissa uutuutena on vierailu Pienperheyhdistyksessä. Pienperheyhdistykseltä kuullaan asiantuntemusta lapsen huoltajuuteen ja vanhemmuuteen tarjolla olevasta tuesta ja palveluohjauksesta. Tämä tulee täydentämään Sosiaaliviraston lakisääteisen Lastensuojelu- ja perhetyön koulutuskerran sisältöä.

Koulutuksessa tutustutaan myös diakoniatyöhön ja seurakunnan tarjoamiin vähävaraisten tukemiseen suunnattuihin palveluihin. Perustus- ja sosiaalilainsäädännön pohjaa koulutukseen osallistujat saavat Ihmisoikeusliitolta.

Koulutuksessa on vielä tilaa

Aloitus on tiistaina 1.2.2022 kello 11. Ota siis ripeästi yhteyttä koulutussuunnittelija Mikkiin, joka on itsekin fattaluuta vm. 2015 ja varaa paikkasi aivan erityiseen asiantuntijakoulutukseen!

Yhteystiedot: puh. 044 510 5552 tai mikki@stophuumeille.fi

Jo diplomoidut fattaluudat, olette tervetulleita kertaamaan ja täydentämään yksittäisille koulutuskerroille. Jos kiinnostus koulutuskertaan heräsi, ota yhteyttä Mikkiin. Iso kiitos fattaluudillemme aktiivisuudesta ja tekemästänne työstä!