Päivitetty 19.8.2021

Pääkaupunkiseudun kokoontumis­rajoituksiin on tulossa muutoksia 20. elokuuta 2021 lähtien. Päätös on voimassa 12. syyskuuta asti. Kokoontumisrajoitukset koskevat yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Etelä-Suomen avin uuden päätöksen myötä sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voidaan Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa ja Vantaalla järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu sisätiloissa enintään 25 henkilöä ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa enintään 50 henkilöä.

Perjantaina 20. elokuuta alkaen Stopissa saa olla sisätiloissa samanaikaisesti enintään 25 henkilöä. Työntekijöiden, harjoittelijoiden ja vapaaehtoisten määrää rajoitetaan 10 henkilöön, jolloin asiakaspaikkoja jää 15. Tämä tarkoittaa sitä, että työntekijät, jotka pystyvät tekemään työtehtäviään etänä, vuorottelevat keskenään toimisto- ja etäpäivien kanssa. Ensisijaisesti paikat ovat varattu asiakastyötä tai muuta sellaista työtä tekeville, joka vaatii läsnäoloa toimitiloissa.

Jotta pystymme pitämään laskua paikalla olevista, kokeilemme passikäytäntöä. Passeja on olemassa yhtä paljon kuin paikkoja, 25. Jokaisen paikalla olevan on pidettävä passia mukanaan oleillessaan tiloissamme. Passit otetaan tullessa sisäänkäynniltä, ja palautetaan samaan paikkaan poistuessa. Jos passeja ei ole, paikat ovat täynnä ja uusia vierailijoita ei voida ottaa ennen kuin hänelle tehdään tilaa. Toivomme tässä joustavuutta kävijöiltämme. Passikäytäntöä valvoo nimetty asiakasvastaava harjoittelija yhdessä työntekijöiden kanssa.

Kävijöillämme on tosiasiallinen mahdollisuus välttää lähikontakti toisiinsa, sillä asiakastilamme ovat jaettu kolmeen osaan. Kaksi erillistä sohvahuonetta/olohuonetta sekä keittiö. Paikalla olevia työntekijöitä kehotetaan työskentelemään pääsääntöisesti omissa toimistohuoneissaan, ellei työtehtävien suorittaminen muuta vaadi. Työntekijät ruokailevat omissa toimistoissaan ja asiakkaat hajautetusti muissa tiloissa. Ruokaa, kahvia ja muita syötäviä tarjoilee ainoastaan henkilökunta. Ei itsepalvelua.

Sisäänkäynnillä, kahvipisteellä, keittiössä, ilmoitustaulun alla ja wc-tiloissa on tarjolla käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta tulee käyttää saapuessa ja lähtiessä, sekä riittävän usein vierailun aikana. Sisäänkäynnillä on tarjolla kasvomaskeja.

Tilojemme wc-tilat ja tasot pestään päivittäin. Lisäksi pinnat, joihin kohdistuu erityisen paljon koskettelua, kuten kahvat ja katkaisijat, desinfioidaan vähintään kahdesti päivässä. Siisteydestä vastaavat päivittäin nimetyt henkilöt.