Stop Huumeille ry on päihdekuntoutujien vertaistukeen keskittynyt yhdistys, joka tukee päihteettömyyttä tarjoamalla maksutonta, vertaistukeen perustuvaa päihteetöntä toimintaa päihdekuntoutujille arkisin päiväkeskuksessaan Helsingin Itä-Pasilassa sekä iltaisin ja viikonloppuisin harrastevuorojen ja päihteettömien tapahtumien muodossa. Edellytykset toimintaan osallistumiselle ovat täysi-ikäisyys sekä päihteettömyys ja lääkkeettömyys Stopin tiloissa ja tapahtumissa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mikäli henkilöllä on käytössä huumausaineita ja/tai psykotrooppisia aineita sisältäviä lääkevalmisteita, PKV-lääkevalmisteita tai muita lääkkeitä, jotka voivat vaikuttaa olemukseen tai toimintakykyyn, hän ei voi osallistua Stopin toimintoihin. Päihtymykseksi katsotaan myös alkoholin, huumausaineiden ja/tai lääkkeiden käytöstä johtuvat jälkitilat.

Mikäli Stopin tiloihin tai toimintoihin tulee henkilö, jonka arvioidaan olevan päihtynyt tai yllä mainittujen lääkkeiden vaikutuksen alainen, hänet poistetaan ja hän on tervetullut uudestaan ollessaan selvin päin.

Linjaus koskee kaikkia yhdistyksen toimintoja ja tapahtumia mukaan lukien yhdistyksen hankkeiden toiminnot.

Lääkelaitoksen luettelo PKV-lääkevalmisteista sekä huumausaineita ja psykotrooppisia aineita sisältävistä lääkevalmisteista löytyvät tästä linkistä. Huom! Myös korvaushoitoon käytettävät lääkkeet ja muut valmisteet kuin kyseisellä listalla mainitut (esim. Lyrica) ovat esteenä toimintaan osallistumiselle. Toimintaan voi kuitenkin osallistua heti kun lääkitykset on ajettu alas. 

Lisätietoja:
Mirva Suutarinen, toiminnanohjaaja
Stop Huumeille ry
041 510 9655