Koronalinjaukset ovat pitkittyneet ja Stopin olohuone ja lähitoiminnot ovat tästä syystä olleet jo pidemmän aikaa odotustilassa. Yhteisöllistä toimintaa ja vertaistuellisia ryhmiä on järjestetty ainoastaan virtuaalisesti Stopin suljetussa Facebook-ryhmässä Virtuaali-Stopissa ja Fattaluuta- ja Radalta Himaan -työntekijät ovat olleet tavoitettavissa etäyhteyksin.

Pientä virtuaali- ja etä-ähkyä on kuitenkin ollut ilmassa, joten Stoppi haluaa reagoida tähän tarjoamalla koronaystävällisiä lähitoimintoja sitä tarvitseville. Tämä tarkoittaa sitä, että osallistujamääriä luonnollisesti joudutaan rajoittamaan, ja turvaväleistä, hygieniasta ja maskien käytöstä pidetään edelleen tiukasti kiinni. Stopin olohuone pysyy edelleen suljettuna.

Virtuaali-Stoppi elää ja hengittää täysillä edelleen, mutta uudistuu ja kehittyy koko ajan. Virtuaali-Stopin viikko-ohjelma julkaistaan maanantaisin Virtuaali-Stopissa ja on nähtävissä verkkosivujen tapahtumakalenterissa.

Uudet koronaystävälliset lähitoiminnot starttaavat viikolla 2, eli maanantaina 11.1.2021 alkaen. Kunkin toiminnon aikataulut on nähtävissä tapahtumakalenterissa, sekä Virtuaali-Stopin Facebook-ryhmässä.

Fattaluuta päivystää virastoasioissa 11.1.2021 alkaen tiistaisin ja perjantaisin Stopin tiloissa klo 9-14. Vastaavasti Radalta Himaan -vertaistyöntekijät tarjoavat keskusteluapua ja tukea maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9-14. Kyseessä on yksityistapaaminen vaihtuvan päivystäjän kanssa, joten tule yksin, terveenä ja muista hygienia. Mikäli haluat tavata tietyn työntekijän, ota häneen yhteyttä henkilökohtaisesti sopiaksesi tapaamisesta.

Lisäksi lanseeraamme vaihtuvilla teemoilla varustetut toimintapäivät, joihin on toistaiseksi suunniteltu ulkoilua, kuten pulkkailua, luistelua ja kävelykierroksia. Kaikilla toimintapäivillä on säävaraus. Toimintapäivään osallistuminen vaatii ilmoittautumisen, sillä maksimiosallistujamäärä on koronalinjausten mukaisesti 10 henkilöä.

Tarkempaa tietoa toiminnoista, ajankohdista ja ilmoittautumisista on tulossa. Parhaiten pysyt kärryillä, kun seuraat Stopin sometilejä Facebookissa ja Instagramissa!

Kiitos kun olet jaksanut <3