Uusi sivusto järjestää apua helsinkiläisille koronan aiheuttamiin ongelmiin ja vaikeisiin elämäntilanteisiin Helsingin kaupungin sekä lukuisten järjestöjen yhteistyöllä.

Helsingissä toimivat järjestöt ovat yhteistyössä kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluiden sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa aloittaneet Koronatalkoot-koordinaatioyhteistyön, jonka tarkoituksena on auttaa apua tarvitsevia löytämään avun ääreen. Koronatalkoilla tavoitellaan erityisesti lapsia, nuoria ja huoltajia, joilla korona ja poikkeusolot ovat pahentaneet arkea ja siitä selviytymistä.

Nyt avautuneen koronatalkoot.fi -verkkosivuston myötä apua tarvitsevan ei siis tarvitse tietää tai selvittää, mihin järjestöön oman ongelman tiimoilta tulisi olla yhteydessä. Koronatalkoot-työryhmä käsittelee avunpyynnöt ja etsii kulloiseenkin tukitarpeeseen sopivan järjestön tai tahon sekä varmistaa, että sieltä ollaan yhteydessä avunpyytäjään.

Koronatalkoot-sivuston kautta apua voi pyytää matalalla kynnyksellä. Sivustolta löytää myös Zoomissa maanantaista perjantaihin klo 14–17 toimivan Läksyjelpin, jossa aikuiset tarjoavat etänä apua läksyihin helsinkiläisille peruskoulun 1.–9.-luokan oppilaille sekä heidän vanhemmilleen. Lisäksi Koronatalkoot-sivusto kokoaa yhteen myös suoraan nuoria ja lapsia auttavat chat-palvelut, Sekasin-chatin sekä SOS Lapsikylän Apuu-chatin.

Apua järjestöjen yhteistyönä

Koronatalkoot-sivuston kautta välitettävä tuki voi olla monenlaista: kuuntelevaa ammattilaista, läksyapua, vanhempien vertaisryhmien ohjaamista verkossa, ihmisten tavoittelua puhelimitse ja sosiaalisen median avulla, ohjaamista oikean tukipalvelun piiriin ja niin edelleen. Koronatalkoot-toimintaa on tarkoitus jatkaa rajoitukset huomioiden ainakin koulujen lukukauden loppuun saakka.

Talkoiden idea syntyi Aseman Lapset ry:ssä, joka toimi yhteistyön koollekutsujana.
Mukana olevat liki kolmekymmentä järjestöä toivovat talkoomallin ja yhteisen koordinaation leviävän myös muille paikkakunnille.

Koronatalkoot.fi

Koronatalkoissa mukana

Helsingin kaupunki
Aseman Lapset ry
Helsingin NMKY ry.
Pienperheyhdistys ry
HelsinkiMissio
Suomen Punainen Risti,
Nuorten turvatalo
HNNKY, Tyttöjen talo
MIELI Suomen Mielenterveys ry,
SOS-kriisikeskus
Sekasin Kollektiivi
Helsingin seurakuntayhtymä,
Erityisnuorisotyö Snellu
Koulupolku ry
MLL:n Uudenmaan piiri
Ehjä Perhe -toiminta
A-klinikkasäätiö
Ammattiopisto Live
Invalidisäätiö

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry /
Hadiya
Stop Huumeille ry – Fattaluuta
Helsingin ensikoti ry
Suomen Vanhempainliitto
Loisto setlementti ry
Helsingin Lastenliitto ry
Nicehearts ry
Helsingin seudun erilaiset oppijat ry (HERO)
Barnavårdsföreningen i Finland R.F.
Valo-Valmennusyhdistys ry,
Nuorisotakuutalo
Nuorten toiminta – Kriminaalihuollon tukisäätiö,
Juntu-hanke

Lisätietoja

Aseman lapset ry
Heikki Turkka
p. 050 518 5511
heikki.turkka@asemanlapset.fi

Helsingin kaupunki
Marianne Neijonen
p. 040 665 3267
marianne.neijonen@hel.fi