Fyrkkaluuta 2.0 Voiko veloista selviytyä? -tilaisuudessa puhutaan arjen rahankäytöstä ja siitä, miten solmussa olevia raha-asioita voi lähteä aukomaan. Tilaisuudessa käydään läpi myös velkojen järjestelykeinot ja pohditaan sitä, voiko ylivelkatilanteesta ylipäätään selviytyä.

Fattaluuta järjestää Fyrkkaluuta-koulutuksen nyt jo toistamiseen. Koulutukseen on osallistuttu monesta erilaisesta motiivista. Yleisin syy osallistumiseen on ollut kiinnostus saada omat raha- ja velka-asiat liikkeelle ja kerryttää tietämystä koko velkaprosessin etenemisestä. Osa on osallistunut koulutukseen jotta pystyisivät tukemaan paremmin velkojen kanssa kamppailevaa läheistään.

Lisäksi koulutus on kiinnostanut myös vapaaehtoisena, kuten tukihenkilönä tai vertaispalveluohjaajana toimivia, kuten kouluttautuneita fattaluutia, jotka haluavat kerrata tai päivittää osaamistaan. Myös sosiaalialan ammattilaiset, jotka kokevat saavansa koulutuksesta lisäarvoa omaan työhönsä, ovat tervetulleita.

Fyrkkaluuta-koulutus järjestetään hybridinä ke 6.4.2022

Koulutuksen lähitoteutus järjestetään Stop Huumeille ry:n naapurissa Allianssi-talon tiloissa ja paikkoja on 20. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lähitoteutukseen osallistuville tarjotaan maksuton lounas Harjulan Herkussa.

Koulutuksen lähitoteutus on ensisijaisesti suunnattu asiakkaillemme ja vertaisina toimiville. Etätoteutukseen ovat tervetulleita myös ammattilaiset. Etätoteutukseen voivat osallistua myös ne halukkaat, jotka jäivät ilman paikkaa lähitoteutukselle.

Lisää tietoa Facebook-tapahtumasivuilta tai nettisivujemme tapahtumakalenterista. Ilmoittautumiset lomakkeella.

Koulutuksen sisällöstä vastaavat Talouskokemusasiantuntija ja asiantuntijat Takuusäätiöstä ja Talous- ja velkaneuvonnasta

Taina Takuusäätiöstä klo 9-11

Takuusäätiön palvelut (neuvontapalvelut, pienlaina ja takaus)
Talousvaikeudet Suomessa (Tilastotietoa ja pohdintaa velkaantumisen syistä)
Selviydy veloistasi Mitä se vaatii ja miten päästä alkuun? 
Raha-asioiden ja oman talouden hallinta Oman taloudellisen tilanteen tunnistaminen, omien menojen seuranta ja suunnittelu sekä varautuminen 
Velkojen ratkaisukeinot
Omaehtoiset: eräp. siirto, maksuohjelman muutos, ulosotto 
Neuvontaa vaativat: Takuusäätiön takaus, sosiaalinen luotto
Auttavat tahot

Talouskokemusasiantuntija Johanna klo 11-11.30

Talouskokemusasiantuntijan puheenvuorossa käsitellään velkaisten kohtaamista, ja vertais- sekä asiointituen tärkeyttä.

Noora Talous- ja velkaneuvonnasta klo 12-14

Talous- ja velkaneuvonnan palvelut Miten velkaneuvonta auttaa velkaantuneita?
Velkajärjestely Millaisia erilaisia velkajärjestelykeinoja on? Ja mitä edellytyksiä tai esteitä niihin liittyy?
Perintäprosessi ja velkojen vanheneminen

Lopuksi on varattu aikaa myös keskustelulle ja kysymyksille.