Fattaluuta on maksuton ja vapaamuotoinen vertaispalveluohjaajan koulutus. Fattaluudan syyskausi alkaa tiistaina 7.9.2021.
 
Koulutuksessa sukelletaan syvälle palveluverkoston ja palveluohjauksen saloihin. Koulutukseen osallistuva oppii asiointimenettelyt, mitä apua ja mistäkin palvelupisteeltä voi saada ja miten apua käytännössä haetaan. Koulutuksessa tutustutaan erilaisiin asiakas- ja auttamistyötä tekeviin tahoihin ja erilaisiin tapoihin tehdä palveluohjausta. Koulutuksen käytyään valmistunut fattaluuta tietää, mistä palveluista saa apua, kun tuetaan erilaisiin haastaviin elämäntilanteisiin joutunutta ihmistä.

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on omaa kokemusta palvelujärjestelmässä asioimisesta. Se ei kuitenkaan ole kokemusasiantuntija-, vaan vertaispalveluohjaajakoulutus, jossa oma kokemustieto palveluasioinnista yhdistyy asiatietoon. Osallistuminen edellyttää päihteettömyyttä ja lääkkeettömyyttä. Koulutus toimii hyvänä valmentavana kevyen portaan toimintana henkilölle, joka on palaamassa takaisin työ- tai opiskeluelämään.

Koulutuksen käynyt voi kiinnittyä Stop Huumeille ry:n Fattaluuta-vapaaehtoistyöhön omien voimavarojensa mukaan. Fattaluuta-diplomilla on painoarvoa julkisen palvelu- ja järjestösektorin työmarkkinoilla. Kurssin suorittaneet ovat myös saaneet hyväksiluettua opintopisteitä SOTE-alan tutkintokoulutuksissa.
 
Toimijayhteistyö

Otamme koulutukseen mukaan rajoitetuin paikoin myös palveluohjausta tekevien järjestöjen työntekijöitä. Toimijayhteistyössä kehitämme kumppanijärjestön palveluohjausta tarjoamalla Fattaluuta-osaamisen vietäväksi järjestön omille asiakkaille. Teemme yhteistyösopimuksen ja tarjoamme työkalut toiminnan raportoimiseen ja asiantuntemuksen niiden muokkaamiseen järjestön omien tarpeiden mukaiseksi.
 
Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen koulutukseen on nyt auki. Ilmoittautumiset ja tiedustelut hoidetaan joko puhelimitse tai sähköpostitse Fattaluuta-koulutussuunnittelija Mikko Laukonsuon kanssa. Toimijayhteistyökumppaneiden viimeinen ilmoittautumispäivä on tiistai 31.8.

Vapaaehtoiset voivat tulla mukaan koulutuskertoihin milloin tahansa, mutta suosittelemme ilmoittautumista ennen ensimmäistä koulutuskertaa, tiistaita 7.9.

Kaikki ilmoittautuneet haastatellaan, jotta voimme paremmin huomioida jokaisen yksilölliset tarpeet ja ohjata Fattaluuta-kurssin aikana. Kurssin aikana on virkistystoimintaa ja mahdollisuus suorittaa EA1- ja työturvallisuuskortit.

Ota yhteyttä
Mikko Laukonsuo
mikki@stophuumeille.fi
044 510 5552