Wilmaa voisi kuvailla varsinaiseksi Fattaluuta-tienraivaajaksi. Wilma aloitti työkokeilun Stopin keittiössä, ja tutustui siinä sivussa Fattaluuta-koulutukseen. Koulutus vaikutti vetovoimaiselta ”Mä katoin et toi on varmaan ihan jees, ja aloin käymään sitä”. Hän valmistui ensimmäisten diplomoitujen Fattaluutien joukossa, ja ryhtyi tekemään runsaasti Fattaluuta-päivystyksiä sosiaalivirastojen auloissa. ”Autettiin ihmisiä, mutta oltiin myös samalla vähän niin kuin Stoppi-maskotteja, että meillä oli Stopin ständi siellä”.

Vapaaehtoistyönä tehtyjen päivystyksien seurauksena Wilma ja hänen Fattaluuta-kollegansa palkattiin palveluneuvojiksi Herttoniemen sosiaalivirastoon. ”Olimme ensimmäiset Fattaluudat, jotka pääsivät sosiaalivirastoon töihin. Jatkossahan niitä tuli sitten pilvin pimein!” Pesti sosiaalivirastossa kesti noin vuoden verran. ”Kyllä jos mä käyn vankilassakin kertomassa mun tarinaa, niin kyl mä kerron, että mä oon ton Fattaluuta-koulutuksen käyneenä päässy sosiaalivirastoon töihin, koska mun mielestä se on aika upee juttu.”

Wilmaa käy myös kiittäminen siitä, että Stopissa tänä päivänä pyörii virallinen Fattaluudan Stoppi-päivystys aina Stopin Olohuoneen aukioloaikoina. Aikana ennen virallista Fattaluuta-päivystystä Wilmalle nimittäin muodostui epävirallinen Fattaluuta-päivystys Stoppiin. ”Vaikka mä kävin täällä asiakkaana, niin täällä oli aina liuta ihmisiä, jotka tuli sanomaan että ”Hei Wilma voisitsä tulla auttaan.”

Wilma on seuraavissa työpaikoissaan, kuten katuklinikalla, pystynyt hyödyntämään Fattaluudasta saatua osaamista, ja auttaa tarvittaessa ketä tahansa vaikkapa lähettämään hakemuksia. Vuosien varrella Wilmalle on kertynyt muutamia ”sossu-kontakteja”: puhelinnumeroita, joista pyytää ammattilaisen apua kiperissä paikoissa.

Wilma kertoo tuovansa Fattaluutaa esille eri yhteyksissä aktiivisesti, ja kiittelee koulutusta kokonaisuudessaan. Wilma suositteleekin Fattaluuta-koulutusta ihan kenelle tahansa. ”Olen sanonut monille ihmisille, että se Fattaluuta-koulutus käy ihan kaikille.” Sosiaaliviraston työntekijät olivatkin kehuneet Fattaluudasta saadun osaamisen laajuutta: ”Sosiaalivirkailija otti minut usein mukaan kotikäynneille sellaisiin koteihin, joissa oli päihdekäyttöä, jotta pääsin kertomaan päihdepalveluista. Sain tehdä tosi laajasti hommia siellä!”

Wilman nimi on muutettu.

Fattaluudat erottaa keltaisista Fattaluuta-huppareista.