Stopissa lanseeraattiin vuoden 2021 alussa täysin uusi konsepti, Fattaluudan Täsmätaito-koulutus. Koulutuksen tavoitteena on tarjota osallistujille osaamista arkisissa, elämän varrella tarvittavissa taidoissa.

Samalla koulutus on vetänyt puoleensa uusia kävijöitä sekä poikinut myös yhteistyötä eri toimijoiden kesken. Samalla koulutus toimii täydennyskoulutuksena jo valmistuneille fattaluudille sekä matalan kynnyksen sisäänheittäjänä varsinaisiin Fattaluuta-koulutuksiin.

Koulutuspäivien aiheina on käsitelty mm. häpeästä vapautumista, ravitsemusta, verbaalista itsepuolustusta, muistamisen tekniikoita, fyysistä hyvinvointia ja liikunnallisuutta sekä itsensä johtamista. Vieraina on nähty myös tunnettuja julkisuuden henkilöitä, kuten Amin Asikainen sekä Jari Sarasvuo.

Koulutuspäivien rakenne on yleensä koostunut teoreettisemmasta luento-osuudesta, sekä käytännönläheisemmästä, viihteellisemmästä osuudesta. Käytännönläheisempi osuus on saattanut olla esimerkiksi stand up -keikka, nyrkkeilytreenit tai yhteisen brunssin valmistaminen.

Koulutuksia on pystytty järjestämään joustavasti myös keskellä koronasulkua etäyhteyksiä hyödyntäen. Koronatilanteen helpottaessa koulutuksia on järjestetty ns. hybridinä, sekä myös paikan päällä Stopissa. Mikäli tapahtuma on järjestetty Stopissa livetapahtumana, on päivään tietenkin liittynyt olennaisesti hyvä ruoka.

Täsmätaito-koulutukset ovat olleet kävijöiden keskuudessa pidettyjä, ne ovat koettu viihdyttäviksi, hyödyllisiksi ja voimauttaviksi. Myös toiveita tulevien koulutusten aiheiksi on esitetty. Mikäli mahdollista, aiotaan Täsmätaito-koulutusten järjestämistä jatkaa myös vuonna 2022.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä Täsmätaito-koulutuksiin liittyen, tai tahdot ehdottaa koulutukselle aihetta, ota yhteyttä Johannaan.

puh. 041 5478986
johanna@infostophuumeille.fi

Tervetuloa mukaan!