Vertaistuellinen päiväkeskustoiminta
PDF Tulosta Sähköposti

 

Päiväkeskuksissa eli päihteettömissä olohuoneissa on mahdollisuus viettää aikaa ilman päihteitä vertaistuellisessa seurassa sekä hoitaa asioitaan puhelimella ja tietokoneella. Asiointiin, hoitoon hakeutumiseen, arjen hallintaan tai muihin asioihin saa halutessaan neuvontaa, tukea ja ohjausta joko vertaisilta, vapaaehtoisilta tai työntekijöitä.

Olkkareissa järjestetään päihteetöntä toimintaa viikko-ohjelmien mukaisesti. Lisäksi voit lukea päivän lehdet kahvikupposen ääressä, pelata erilaisia pelejä tai vain hengailla! Joissakin toimipisteissä käytössäsi ovat myös punttisali, pesutupa ja ompelukone. Noin kerran kuukaudessa pidettävillä Talon Tunneilla pääset osallistumaan olohuonetoiminnan ja yhdistyksen muun toiminnan ideointiin ja kehittämiseen.

Stopin olohuoneisiin ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat viettää aikaa selvinpäin. Stoppiin tulevan henkilön taustoja ei kysellä; kukin saa kertoa itsestään juuri sen verran kuin kokee tarpeelliseksi. Toiminta on tarkoitettu täysi-ikäisille, alaikäiset ovat tervetulleita vanhempiensa mukana.

Toiminta on maksutonta ja perustuu vapaaehtoisuuteen, päihteettömiin vaihtoehtoihin ja vertaistukeen. Ainoa edellytys toimintaan osallistumiselle on päihteettömyys Stopin tiloissa ja tapahtumissa.

Katso lisätietoja paikkakuntasi toiminnasta toimipisteiden omilta sivuilta.

Poreile Streittinä!