Fattaluuta täyden tiimin voimin kohti uutta koulutuskautta
23.01.2019 10:08
PDF Tulosta Sähköposti

Fattaluudan koulutussuunnittelija Sara aloitti joulukuun alussa ja täydensi tiimimme työntekijärivit valmiiksi. Lisäksi viime kesäkuusta saakka Stopissa työkokeilussa häärinyt Karri aloitti Fattaluudan tiimissä vertaistyöntekijän roolissa juuri ennen joulua. Saran vastuulla on koulutuskokonaisuuksien suunnittelu, käytännön järjestelyt sekä kehittämistyö. Karri puolestaan hoitaa päivittäin Stopin Fattaluuta-päivystyksiä ja toimii vertaisohjaajana koulutuksissa. Fattaluudan koordinaattorina jatkaa Sanni ja projektityöntekijänä Pekka.

Kevät 2019 on historiallinen Fattaluudalle, sillä kevään koulutukset startataan käyntiin ensimmäistä kertaa kahdella tasolla:

"Duunaa pakka kondikseen" on osallistujan omaa elämänhallintaa vahvistava kurssi, joka antaa työkaluja päihteettömään elämään sekä valmistaa osallistumaan Fattaluuta-koulutukseen. Kurssin tarkoituksena on saada osallistujan oma elämänhallinta ja etuudet kuntoon, tarjota tekemistä päihteidenkäytön tilalle, antaa onnistumisen elämyksiä ja mahdollisuuksia jatkokoulutukseen sekä vertaistuen voiman hyödyntäminen. Keväällä aiheita ovat mm. taloudenhallinta, ATK-koulutus, asunto-asiat sekä mielenterveys. Kurssi järjestetään keskiviikkoisin klo 12-14.30 ja mukaan saa hypätä missä kohtaa kevättä tahansa.

"Fattaluuta" on nykyinen vertaispalveluohjaajaksi kouluttava kokonaisuus. Koulutuksen suoritettuasi ja loppukokeet läpäistyäsi saat toimia diplomoituna fattaluutana yhdistyksemme nimissä. Tällä hetkellä merkittävin vapaaehtoistyön muoto on viikoittainen neuvontapäivystys Kelan toimipisteissä sekä päivystykset aukioloaikoina Stopissa. Keväällä koulutuksen aiheita ovat mm. nuorten ja aikuissosiaalityön palvelut, talous- ja velkaneuvonta, EA1-kurssi sekä työturvallisuuskoulutus. Koulutus järjestetään tiistaisin ja torstaisin klo 11-14.30 ja mukaan saa hypätä missä kohtaa kevättä tahansa.

Molemmissa koulutuksissa myös virkistäydytään kevään koulutusporukan kesken.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen koulutukseen:
koulutussuunnittelija Sara puh: 044 510 5552 tai Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Jos tarvitset apua asioittesi hoitoon, sähköiseen asiointiin tai haluat koulutetun Fattaluuta-vertaispalveluohjaajan mukaan asiointikäynnille, nykäise hihasta Pekkaa tai Karria tai soita 044 330 0830.

Koulutuskalenterit:
taso 1 eli "Duunaa pakka kondikseen" - oma elämä ja etuudet kuntoon
taso 2 eli Fattaluuta-vertaispalveluohjaajaksi kouluttautuminen

Aikatauluihin saattaa tulla matkan varrella muutoksia, joten tarkistathan ajantasaiset tiedot tapahtumakalenteristamme www.stophuumeille.fi→ Kalenteri.