Apua asioiden hoitoon
18.10.2016 14:29
PDF Tulosta Sähköposti

Uusi elämäntilanne etkä tiedä mihin tukiin olet oikeutettu? Tai mistä ja miten niitä pitäisi hakea? Mikä ihmeen harkinnanvarainen? Saitko päätöksen, jota et ymmärrä? Pykiikö liitteiden skannaus? Sormi suussa sähköisen asioinnin kanssa? Velkoja vaikka muille jakaa? Asuntoasiat kuralla? Vai umpisolmussa koko paketti?

Stopissa on joka arkipäivä klo 9-15 Fattaluuta-päivystys, jossa Stopin omat koulutetut vertaiset neuvovat muun muassa toimeentulotuen hakemisessa, liitteiden skannaamisessa ja oikeiden palveluiden löytämisessä. Tule rohkeasti kysymään apua fattaluudilta, jotka ovat omien kokemuksiensa ja Fattaluuta-koulutuksen ansiosta palvelujärjestelmän käytännön asiantuntijoita.

Lisäksi joka toinen keskiviikko (parilliset viikot) klo 13-15 Stopissa päivystää sote-viraston sosiaaliohjaaja, joka auttaa vaikkapa hakemuksien ja päätösten tulkitsemisen kanssa. Keskiviikkona 30.11.2016 "sossupäivystyksen" yhteydessä pidetään myös asumispäivystys, jossa asumisasioiden ammattilaiset neuvovat asumiseen liittyvissä kysymyksissä. Tulossa myös muita teemapäivystyksiä, mm. velkaneuvontaa. Tiedot tulevista päivystyksistä löydät tapahtumakalenteristamme http://www.stophuumeille.fi/index.php/kalenteri.

Päivystyksissä saat henkilökohtaista neuvontaa maksutta ja ilman ajanvarausta, halutessasi voit toki sopia tulostasi etukäteenkin. Käytössäsi on fattaluudan tai sosiaaliohjaajan lisäksi tietokone, tulostin, skanneri ja asiointipuhelin. Asiointi hoidetaan luottamuksellisesti siihen varatussa erillisessä asiointitilassa.

Ota mukaan paperit, päätökset, liitteet, pankkitunnukset ja muut tilpehöörit, jotka löydät tai jos et löydä niin tule ilman.

Tule kysymään ne tyhmimmätkin kysymykset! Laitetaan asiat yhdessä kuntoon!

Lisätietoja Annikalta numerosta 044 330 0830.