Stop Huumeille ry on tarkistanut päihteettömyyslinjaustaan
PDF Tulosta Sähköposti

Julkaistu 5.5.2015 Päivitetty 16.6.2015

Stop Huumeille ry on tarkistanut päihteettömyyslinjaustaan

Stop Huumeille ry on päihdekuntoutujien vertaistukeen keskittynyt yhdistys, joka tukee päihteettömyyttä tarjoamalla maksutonta, vertaistukeen perustuvaa päihteetöntä toimintaa päihdekuntoutujille arkisin päiväkeskuksessaan Helsingin Itä-Pasilassa sekä iltaisin ja viikonloppuisin harrastevuorojen ja päihteettömien tapahtumien muodossa. Edellytykset toimintaan osallistumiselle ovat täysi-ikäisyys sekä päihteettömyys Stopin tiloissa ja tapahtumissa.

Yhdistyksen päihteettömyyslinjausta on kevään 2015 aikana tarkistettu ja selkeytetty. Jatkossa päihteettömyysvaatimukseen sisältyy myös lääkkeettömyys. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mikäli henkilöllä on käytössä huumausaineita ja/tai psykotrooppisia aineita sisältäviä lääkevalmisteita tai muita lääkkeitä, jotka voivat vaikuttaa olemukseen tai toimintakykyyn, hän ei voi osallistua Stopin toimintoihin. Päihtymykseksi katsotaan myös alkoholin, huumausaineiden ja/tai lääkkeiden käytöstä johtuvat jälkitilat.

Mikäli Stopin tiloihin tai toimintoihin tulee henkilö, jonka arvioidaan olevan päihtynyt tai yllä mainittujen lääkkeiden vaikutuksen alainen, hänet poistetaan ja hän on tervetullut uudestaan ollessaan selvin päin.

Linjaus koskee kaikkia yhdistyksen toimintoja ja tapahtumia mukaan lukien yhdistyksen hankkeiden toiminnot.

Lisätietoja:
Mirva Suutarinen, toiminnanohjaaja
Stop Huumeille ry
044 510 5551