Uutiset
Avoin työpaikka: Fattaluuta-vertaistyöntekijä
25.06.2019 13:40
PDF Tulosta Sähköposti

Tule meille töihin!

#duuniatarjolla #vertaistyöntekijä #rekry #rekrytointi #poreilestreittinä

Stop Huumeille ry on vuonna 2000 perustettu päihdekuntoutujien vertaistukeen keskittynyt yhdistys. Haemme käynnissä olevaan STEA:n rahoittamaan Fattaluuta -toimintaamme vertaistyöntekijää.

Fattaluudassa koulutamme kolmiportaisen koulutuskokonaisuuden avulla ihmisiä palvelujärjestelmään liittyvissä asioissa. Ykköstasolla keskitytään henkilön omaan elämänhallintaan, raittiuden säilyttämiseen, omien asioiden hoitoon ja hyvinvointiin. Kakkostason koulutuskokonaisuus valmistaa henkilön toimimaan vertaispalveluohjaajana palvelujärjestelmässä apua tarvitseville. Kolmostasolla syvennetään tietoja ja osaamista, lisäksi mahdollisuus osallistua ammattikorkeakoulun opintokokonaisuuteen. Valmistuneet diplomoidut fattaluudat päivystävät Stopissa ja virastoissa avustamassa ihmisiä asiointiin liittyen.

Vertaistyöntekijänä työskentelet osana tiimiä, johon lisäksesi kuuluu koordinaattori ja koulutussuunnittelija. Tehtävänäsi on vastata päivystyksistä Stopissa ja virastoissa yhdessä vapaaehtoisten fattaluutien kanssa sekä toimia fattaluutien taustatukena ja neuvojana. Työtehtäviin kuuluu lisäksi muita avustavia tehtäviä Fattaluudassa sekä yhdistyksen muissa toiminnoissa.

Vertaistyöntekijältä / kokemusasiantuntijalta emme vaadi alan koulutusta tai aiempaa työkokemusta alalta. Valinnassa priorisoimme valmistuneita fattaluutia, mutta myös muu vastaava koulutus otetaan huomioon.

Edellytämme, että hakijalla on oma kokemus päihderiippuvuudesta toipumisesta, oma raittius on jo vakaalla pohjalla, ja elämäntilanne sellainen, että sitoutuminen 6 - 12 kk työsuhteeseen on mahdollinen.

Vertaistyöntekijän tulisi tulla hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa, ja olla helposti lähestyttävä. Työyhteisömme ja -ympäristömme on varsin rempseä ja vilkas, joten olethan myös huumorintajuinen, sosiaalinen, oma-aloitteinen, joustava, reipas ja yhteistyökykyinen, ja pystyt työskentelemään ympäristössä, jossa ei välttämättä rauhallista ja hiljaista soppea löydy. Takaamme, että tylsää ei porukassamme ainakaan tule olemaan!

Työtehtäviä saattaa olla myös iltaisin ja viikonloppuisin. Liitäthän hakemukseesi palkkatoiveen. Kerrothan myös mikäli olet oikeutettu palkkatukeen.

Hakemuslomake

Työpaikkailmoitus MOLissa

Viimeksi päivitetty 25.06.2019 13:44
 
Bändikerhon ohjaaja vaihtunut – kiitos Sami ja tervetuloa Santeri!
24.01.2019 14:19
PDF Tulosta Sähköposti

Bändikerhon ohjaaja on vaihtunut. Kiitämme Stopin Jameja vuosia luotsannutta Samia menestyksekkäästä työstä ja toivotamme hyvää jatkoa ja onnea uusiin haasteisiin!

Uudeksi bändikerhon vetäjäksi on valittu Santeri Panula, joka aloitti Stopin riveissä tammikuun alussa. Santerin musiikkipedagogin opinnot ovat loppusuoralla, ja hänellä on monipuolinen kokemus musiikinohjauksesta sekä erityisesti bändiohjauksesta omien bändien lisäksi. Santerin oma pääinstrumentti on sähköbasso ja sivuinstrumentteina trumpetti ja laulu. Myös pianoa ja kitaraa Santeri on soittanut aktiivisesti ala-asteelta lähtien. Näiden lisäksi myös rumpujen soiton opettaminen luonnistuu ja musiikin teoriapuolikin on hallussa. Santeri on tehnyt pitkään omaa musiikkia, ja tiedossa onkin soiton- ja bändiohjauksen lisäksi myös mm. biisipajoja.

Musisointi jatkuu siis tuttuun monipuoliseen tapaan Kumppanuustalo Hannassa joka tiistai – alkeisryhmän soittovuoro on klo 16-18.30 ja edistyneempien klo 18.30-21. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Mirva, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen , 041 510 9655

Viimeksi päivitetty 24.01.2019 14:29
 
Fattaluuta täyden tiimin voimin kohti uutta koulutuskautta
23.01.2019 10:08
PDF Tulosta Sähköposti

Fattaluudan koulutussuunnittelija Sara aloitti joulukuun alussa ja täydensi tiimimme työntekijärivit valmiiksi. Lisäksi viime kesäkuusta saakka Stopissa työkokeilussa häärinyt Karri aloitti Fattaluudan tiimissä vertaistyöntekijän roolissa juuri ennen joulua. Saran vastuulla on koulutuskokonaisuuksien suunnittelu, käytännön järjestelyt sekä kehittämistyö. Karri puolestaan hoitaa päivittäin Stopin Fattaluuta-päivystyksiä ja toimii vertaisohjaajana koulutuksissa. Fattaluudan koordinaattorina jatkaa Sanni ja projektityöntekijänä Pekka.

Kevät 2019 on historiallinen Fattaluudalle, sillä kevään koulutukset startataan käyntiin ensimmäistä kertaa kahdella tasolla:

"Duunaa pakka kondikseen" on osallistujan omaa elämänhallintaa vahvistava kurssi, joka antaa työkaluja päihteettömään elämään sekä valmistaa osallistumaan Fattaluuta-koulutukseen. Kurssin tarkoituksena on saada osallistujan oma elämänhallinta ja etuudet kuntoon, tarjota tekemistä päihteidenkäytön tilalle, antaa onnistumisen elämyksiä ja mahdollisuuksia jatkokoulutukseen sekä vertaistuen voiman hyödyntäminen. Keväällä aiheita ovat mm. taloudenhallinta, ATK-koulutus, asunto-asiat sekä mielenterveys. Kurssi järjestetään keskiviikkoisin klo 12-14.30 ja mukaan saa hypätä missä kohtaa kevättä tahansa.

"Fattaluuta" on nykyinen vertaispalveluohjaajaksi kouluttava kokonaisuus. Koulutuksen suoritettuasi ja loppukokeet läpäistyäsi saat toimia diplomoituna fattaluutana yhdistyksemme nimissä. Tällä hetkellä merkittävin vapaaehtoistyön muoto on viikoittainen neuvontapäivystys Kelan toimipisteissä sekä päivystykset aukioloaikoina Stopissa. Keväällä koulutuksen aiheita ovat mm. nuorten ja aikuissosiaalityön palvelut, talous- ja velkaneuvonta, EA1-kurssi sekä työturvallisuuskoulutus. Koulutus järjestetään tiistaisin ja torstaisin klo 11-14.30 ja mukaan saa hypätä missä kohtaa kevättä tahansa.

Molemmissa koulutuksissa myös virkistäydytään kevään koulutusporukan kesken.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen koulutukseen:
koulutussuunnittelija Sara puh: 044 510 5552 tai Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Jos tarvitset apua asioittesi hoitoon, sähköiseen asiointiin tai haluat koulutetun Fattaluuta-vertaispalveluohjaajan mukaan asiointikäynnille, nykäise hihasta Pekkaa tai Karria tai soita 044 330 0830.

Koulutuskalenterit:
taso 1 eli "Duunaa pakka kondikseen" - oma elämä ja etuudet kuntoon
taso 2 eli Fattaluuta-vertaispalveluohjaajaksi kouluttautuminen

Aikatauluihin saattaa tulla matkan varrella muutoksia, joten tarkistathan ajantasaiset tiedot tapahtumakalenteristamme www.stophuumeille.fi→ Kalenteri.

 
Uusia tuulia Radalta Himaan -toiminnassa!
05.12.2018 14:47
PDF Tulosta Sähköposti

Uusi työntekijä Sarita on aloittanut kuukausi sitten koordinaattorina Radalta Himaan –toiminnassa. Saritan työparina toimii tuttuun tapaan vertaistyöntekijä Anssi, joka käynnisti Radalta Himaan –ryhmiä alkusyksystä. Viime viikkojen aikana Sarita on kiertänyt Anssin kanssa eri yksiköissä tutustumassa Radalta Himaan –ryhmiin. Marraskuussa järjestettiin myös Radalta Himaan –toimintapäivä, jolloin käytiin isolla porukalla ajelemassa kartingia. Aamupäivä sisälsi vauhdikkaat lämmittely- ja aika-ajot sekä finaalit. Meno oli päätä huimaavaa ja ajojen jälkeen käytiin tankkaamassa lounasta. Joulun lähestyessä Radalta Himaan –ryhmissä luvassa muun muassa pikkujoulutunnelmaa.

Saritan tavoitat Stopin toimistolta, sähköpostitse ( Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen ) ja puhelimitse numerosta 044 510 5601.

Viimeksi päivitetty 05.12.2018 14:53
 
Poikkeuksia aukioloajoissa!
20.11.2018 14:31
PDF Tulosta Sähköposti

Herkku Aamupala ja Talon Tunti poikkeuksellisesti KESKIVIIKKONA 5.12.2018 klo 10.

Torstai 6.12.2018 Itsenäisyyspäivä, Stoppi suljettu!
Perjantai 7.12.2018 Stoppi suljettu
Maanantai 10.12.2018 Stopin Joulusiivous; saa tulla auttamaan siivoamisessa, mutta muuten suljettu!

Torstaina 13.12.2018 klo 9-16 Stoppi suljettu, klo 16-19 Stopin koko perheen pikkujoulut, tervetuloa!

Joulunaikana olemme suljettu ainoastaan ti 25.12.2018, ke 26.12.2018 sekä ti 1.1.2019.

Ajantasaiset tiedot poikkeusaukioloista sekä toiminnastamme löytyvät aina tapahtumakalenteristamme.

 
Tervetuloa Halloween-juhliin!
24.10.2018 11:05
PDF Tulosta Sähköposti

Tervetuloa Stopin koko perheen Halloween-juhlaan Pyhäinpäivän aattona pe 2.11 klo 17-20! Tarjolla on hyvää syötävää ja ohjelmaa, muun muassa ongintaa lapsille. Kannattaa pukeutua teeman mukaisesti, sillä karmivimmat lasten ja aikuisten Halloween-asut palkitaan!

Kaikille avoin ja maksuton.

Lisätietoja: Mirva 041 510 9655

 
Fattaluudan koulutuskalenteri on nyt julki!
30.08.2018 11:55
PDF Tulosta Sähköposti

Fattaluudan syksyn koulutuskausi lähenee! Kausi alkaa tiistaina 4.9.2018 klo 10.45 Stopin toiminnan ja Fattaluudan toimintamuotojen esittelyllä sekä muihin osallistujiin tutustumisella. Koulutuskausi jatkuu 20.12.2018 asti. Koulutuksia on joka viikko tiistaisin ja torstaisin, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Aiheina ovat muun muassa TE-toimiston palvelut, Kelan sähköiset palvelukanavat sekä sote-viraston erilaiset palvelut. Mahdollista on myös suorittaa EA2-kurssi ja hygieniapassi. Syksyn aikana käydään muutaman kerran myös virkistäytymässä.

Koulutuskalenteri

Muistathan tarkistaa ajantasaiset tiedot tapahtumakalenteristamme!

Tervetuloa mukaan kaikki päihteettömät, lääkkeettömät ja täysi-ikäiset!

Lisätietoja Sannilta numerosta 0445105552 tai Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

 

 

Viimeksi päivitetty 30.08.2018 12:04
 
Tuu bändiin!
15.08.2018 13:25
PDF Tulosta Sähköposti

Stopin bänditreenit pyörii taas tiistaisin Kumppanuustalo Hannassa (Sturenkatu 12). Aloittelevat paahtaa klo 16-18.30 ja edistyneemmät klo 18.30-21. Treenit vetää koulutettu bändiopettaja ja harkoissa voi saada myös soitinopetusta, erityisesti aloittelevien porukassa. Biisejä saa toivoa, keikoille pääsee jos tahtoo ja juodaanhan me aina sumpitkin. Molemmissa ryhmissä on tilaa, joten ilmoittaudu Mirvalle ja tuu tutustumaan. Sit vaan mukaan ja yy kaa koo nee!

Lisätietoja: Mirva 041 510 9655

Viimeksi päivitetty 15.08.2018 13:27
 
Stopin ilta-aukiolot käynnistyvät jälleen
13.08.2018 09:24
PDF Tulosta Sähköposti

Onko perjantai-iltaisin tylsää? Haluaisitko nähdä ihmisiä, mutta ei ole hajuakaan mistä heitä löytää? Maistuisiko herkullinen ruoka, leffat sekä laatuseura? Meillä on juuri sinulle ratkaisu! Kesätauko on ohi ja Stop Huumeille ry järjestää taas joka perjantai ilta-aukiolon missä nautiskellaan ruokaa ja juomaa, katsotaan elokuvia, visaillaan ja vietetään todellakin viiden tähden laadukasta aikaa hyvässä eliittipoppoossa! Perjantai iltojen teemat vaihtelevat työntekijöiden mielikuvitusten mukaan, ja tarjolla on aina mitä uskomattomimpia tempauksia! Toiveita ja ideoita perjantai-iltojen toiminnoista voi kertoa Mirvalle tai laittaa olohuoneessa olevaan palauteboksiin.

Tule tutustumaan ja mukaan viettämään railakasta iltaa joka perjantai! Perjantaisin Stoppi on siis auki 9.00-21.00. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja: Anssi 044 510 5551 tai Mirva 041 510 9655

Viimeksi päivitetty 15.08.2018 13:24
 
Stoppi on päihteetön ja lääkkeetön vaihtoehto
20.06.2018 09:55
PDF Tulosta Sähköposti

Stop Huumeille ry on päihdekuntoutujien vertaistukeen keskittynyt yhdistys, joka tukee päihteettömyyttä tarjoamalla maksutonta, vertaistukeen perustuvaa päihteetöntä toimintaa päihdekuntoutujille arkisin päiväkeskuksessaan Helsingin Itä-Pasilassa sekä iltaisin ja viikonloppuisin harrastevuorojen ja päihteettömien tapahtumien muodossa. Edellytykset toimintaan osallistumiselle ovat täysi-ikäisyys sekä päihteettömyys ja lääkkeettömyys Stopin tiloissa ja tapahtumissa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mikäli henkilöllä on käytössä huumausaineita ja/tai psykotrooppisia aineita sisältäviä lääkevalmisteita, PKV-lääkevalmisteita tai muita lääkkeitä, jotka voivat vaikuttaa olemukseen tai toimintakykyyn, hän ei voi osallistua Stopin toimintoihin. Päihtymykseksi katsotaan myös alkoholin, huumausaineiden ja/tai lääkkeiden käytöstä johtuvat jälkitilat.

Mikäli Stopin tiloihin tai toimintoihin tulee henkilö, jonka arvioidaan olevan päihtynyt tai yllä mainittujen lääkkeiden vaikutuksen alainen, hänet poistetaan ja hän on tervetullut uudestaan ollessaan selvin päin.

Linjaus koskee kaikkia yhdistyksen toimintoja ja tapahtumia mukaan lukien yhdistyksen hankkeiden toiminnot.

Lääkelaitoksen luettelo PKV-lääkevalmisteista sekä huumausaineita ja psykotrooppisia aineita sisältävistä lääkevalmisteista löytyy täältä. Huom! Myös korvaushoitoon käytettävät lääkkeet ja muut valmisteet kuin kyseisellä listalla mainitut (esim. Lyrica) ovat esteenä toimintaan osallistumiselle. Toimintaan voi kuitenkin osallistua heti kun lääkitykset on ajettu alas. 

Lisätietoja:
Mirva Suutarinen, toiminnanohjaaja
Stop Huumeille ry
044 510 5551

Viimeksi päivitetty 27.11.2018 10:08
 
Stopin ilta-aukiolot jäävät kesätauolle
18.06.2018 11:23
PDF Tulosta Sähköposti

Ooooh snäp!

Kesä on lähtenyt käyntiin täydellä höngällä ja aurinko lämmittää niin mieliä kuin kehojakin. Rusketusrajat ovat selkeitä kuin yö ja päivä, sekä ihmisten naamat ovat jääneet asentoon nimeltä leveä hymy.

Valitettavasti ei jotain niin hekumallisen hyvää, ettei huonoakin. Stopin jo legendaariseksi muodostuneet perjantain ilta-aukiolot menevät siis hetkiseksi tauolle, ja viimeistä iltaa vietetään 29.6.2018. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä seuraavan kerran ilta-aukiolon tunnelmiin pääsee virittäytymään 10.8.2018 Lauttasaaressa, missä vietämme iltaa makkaran, saunan sekä ultimaattisen seuran merkeissä. Tämän jälkeen ilta-aukiolot jatkuvat normaalisti 17.8.2018 lähtien!

Stoppi jatkaa kuitenkin normaalia päivätoimintaa ja ohjelmaa, joten lämpimästi tervetuloa käymään meillä kesälläkin! Tarjolla mitä ihmeellisimpiä toimintoja ja retkeilyjä!

Lisätietoja: 044 510 5551

Viimeksi päivitetty 18.06.2018 11:28
 
Fattaluudan kesä 2018
05.06.2018 08:42
PDF Tulosta Sähköposti

Fattaluuta-koulutus lähenee loppuaan, mutta toiminta jatkuu kesällä vierailujen muodossa aina tiistaisin. Ensimmäisenä vierailukohteena 19.6.2018 on Vamos Helsinki, jonne lähdetään Stopista lounaan jälkeen. Seuraavan viikon tiistaina 26.6.2018 lähdemme Stopista klo 9.00 Hämeenlinnan vankilamuseoon koko päiväksi.

Jos haluat vankilamuseoon mukaan, ilmoittaudu Fannille 044 510 5552.

Lisätietoja kesän ohjelmasta: http://www.stophuumeille.fi/index.php/kalenteri

Toiminta on kaikille avointa ja maksutonta. Tervetuloa mukaan!

 
Stopin perinteinen siivousviikko 11.6.-15.6.2018
05.06.2018 08:27
PDF Tulosta Sähköposti

Tämän viikon ajan Stoppi on virallisesti kiinni ja mitään normaaleja toimintoja ei järjestetä.

Voit kuitenkin kantaa kortesi kekoon ja tulla jeesaamaan siivouksessa.
Tervetuloa jonakin päivänä tai vaikka kaikkina päivinä klo 9.


Lisätietoja: 044 510 5550

Viimeksi päivitetty 05.06.2018 08:49
 
Silirimpsis ja vappua pukkaa!
24.04.2018 11:51
PDF Tulosta Sähköposti

Huhtikuu lähenee loppuaan, aurinko jakelee armeliaasti lämpimimpiä valon säteitään. Kevään ja ehkä jopa alkukesän tuulet lämpimästi laskevat hiukset aaltomaisen rentoon lepatukseen. Linnut säestävät aamulla askelia, kun ihmiset reippailevat kohti työpistettään, ja hymy on enemmänkin sääntö, kuin poikkeus. "Tervetuloa kesä!", kansa huutaa yhteen ääneen.

Tämä näkyy myös meillä Stopissa vappuetkojen merkeissä perjantaina 27.4.2018 kello 15.00 alkaen. Tarjolla ultimaattinen karaokekilpailu, missä toinen toistaan lahjakkaammat tenorit ja oopperagurut antavat äänihuuliensa väristä tuttujen iskelmähittien tahtiin. Erilaiset kisailut nostavat ihmisten kilpailuhengen äärimmilleen, ja herkkupöytien jalat notkuvat taas herkkujen painosta, tuoden kaikki uskomattomimmat herkut talven kylmettämien makuhermojen äärelle. Seura on tuttuun tapaan taattua laatua, ja iloinen puheensorina laittaa paatuneimmankin talviunilaisen sosialisoimaan! Tule siis ja koe tämä ultimaattinen tapahtuma!

Juhlat eivät suinkaan loppuneet siihen... Viikonlopun aikana palautunut kroppa ja mieli kannattaa tuoda uudelle kierrokselle Stopin vappubrunssille maanantaina 30.4.2018, missä toinen toistaan upeammat ja eksoottisimmat ruokalajit nostavat kevään aistirikkaan värimaailman aivan uudelle tasolle. Ihmiset kylpevät rakkaudessa, ja kaikki sulautuvat samaan äärimmäiseen harmoniaan! Lämpimästi tervetuloa!

Kun vapun taistelukenttä on viimein selätetty, lautaset ovat tyhjät, ja kaikki on jo sanottu, on aika asettaa itsensä lepotilaan tiistain ajaksi. Stoppi laittaa itsensä myös kiinni tiistaina 1.5.2018, palautuu, ja on jälleen täysissä voimissaan keskiviikkona 2.5.2018.

Lisätietoja: 

Anssi tai Mirva, puh: 044 510 5551

Katso tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista!

Viimeksi päivitetty 24.04.2018 11:58
 
Fattaluudan kevätkausi 2018
27.03.2018 18:24
PDF Tulosta Sähköposti

Fattaluudan kevätkausi jatkuu aina toukokuun loppuun asti, mutta mukaan voi tulla koska vaan! Koulutuksia on tiistaisin ja torstaisin, ja tarkempi koulutuskalenteri löytyy nettisivujen Kalenteri-osiosta.

Voimme tulla myös kertomaan Fattaluuta-toiminnasta sekä työntekijöille että asiakkaille, jotta toimintaan löytäisi mahdollisimman moni omien asiointitaitojensa kehittämisestä sekä vertaistoiminnasta kiinnostunut. Voimme tulla vain piipahtamaan, mutta myös infon pitäminen on mahdollista.

Jos kiinnostuit, niin soita ja kysy lisää Raisalta numerosta 041 547 8986 tai mailitse osoitteesta Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen .

 
Stopin sähly joka lauantain Myllypurossa klo 13-14
14.03.2018 12:22
PDF Tulosta Sähköposti

Pysyykö maila kädessä? Tekeekö mieli laukoa sukkana sisään? Ei hätää! Tämän mahdollisuuden tarjoaa lämpimästi Stopin joka lauantainen sählyvuoro Myllypuron Liikuntamyllyssä kello 13.00-14.00. Stoppi tarjoaa mailat ja pallot, sekä meiltä löytyy myös maalivahdin varusteet kahdelle maalivahdille! Tule siis kohottamaan kuntoa rentoihin Stopin sählypeleihin ja viettämään kanssamme laadukas lauantaisessio! Mukaan tarvitset vain sisäpelivarustuksen ja hyvän mielen.

Lisätietoja Anssilta numerosta: 044 5105551

Viimeksi päivitetty 14.03.2018 12:26
 
Anna palautetta!
07.03.2018 18:15
PDF Tulosta Sähköposti

Kaikille avoimen 2.3.2018 pidetyn kehittämispäivämme tuloksena saimme paljon hyvää palautetta ja kehittämisehdotuksia. Yksi niistä oli palautelomake nettiin. Yleisön pyynnöstä siis tälläsimme simppelin lomakkeen www-sivuillemme Yhteystiedot -välilehdelle. Palautelomakkeen löydät myös suoraan täältä

Mikäli sinulla on terkkuja, risuja, ruusuja, ideoita, ajatuksia tai mitä tahansa muuta lausuttavaa toiminnastamme niin otamme ilolla vastaan! Palautetta voi edelleen antaa myös:

  • Talon Tunneilla joka kuun ensimmäinen perjantai
  • Facebookissa seinälle, inboxiin tai arvostelut -välilehdelle
  • puhelimitse, sähköpostitse tai viestitse (ks. Yhteystiedot)
  • suoraan päin pläsiä

Kiitos että autat meitä kehittämään toimintaamme!

 
Stopin maaliskuun teema: Luovuus!
07.03.2018 10:01
PDF Tulosta Sähköposti

Stoppi on ottanut käyttöönsä jo alkuvuodesta jokaiselle kuukaudelle erilaiset teemat, joiden ympärille toimintaa rakennetaan. Tammikuun ja helmikuun ajan teemana oli muutos, joten ohjelmassa oli mm. luentoja muutoksesta sekä ryhmiä, joissa mietittiin tavoitteita vuodelle 2018. Ohjelma suunniteltiin kävijöiltä kysytyn palautteen perusteella.

Maaliskuun teema on niinkin ihmissielua koskettava kuin luovuus. Luovan kirjoittamisen kurssi saattelee ihmisen sielun suoraan runouden ytimeen, ja maalaustuokiot siivittävät jokaisella pensselin vedolla ihmiset suoraan taiteilun syvimpään olemukseen. Uskaliaimmat voivat heittäytyä improharjoittelun syövereihin, ja tuoda esille haudatut näyttelijän salaiset ominaisuudet. Stoppi tarjoaa siis loistavan kattauksen erilaisia toimintoja luovuuden kokemiseksi ja tarkastelemiseksi, ja tätä mahdollisuutta ei kannata missata! Tule siis mukaan päästämään irti sisäinen Shakespeare tai Picasso, ja vapauttamaan sisäinen luovuutesi valloilleen! Kaikki toiminnot ovat maksuttomia kävijöillemme ja kaikki ovat tervetulleita! Welcommen!

Tässä vielä tulevien kuukausien teemoja:

Maaliskuu: Luova elämä
Huhtikuu: Perhe ja ihmissuhteet
Toukokuu: Arki / raha, ravinto yms.
Kesä-heinä-elokuu: Kesämeininkiä
Syyskuu: Luonto
Lokakuu: Avaruus ja maailmankaikkeus
Marraskuu: Korkeampi tietoisuus itsestä
Joulukuu: Kehon tuntemus, Fysiikka ja fyysinen hyvinvointi

Tarkista tarkempi ohjelma tapahtumakalenteristamme!

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja Mirvalta numerosta: 041 510 9655

Viimeksi päivitetty 07.03.2018 10:11
 
Kesäkunto 2018 - Stopin salille mars!
06.03.2018 14:54
PDF Tulosta Sähköposti

Ovatko käsivarret kuin tiimarin alennusmyynnin siimat? Onko maastavetotulos pienempi kuin kengännumero? Ei mitään hätää! Stopin ainutlaatuinen salivuoro maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin Länsi-Pasilassa tarjoaa mahdollisuuden muokata keho juuri sellaiseksi kuin sen on itse halunnut! Laita Eye of the Tiger soimaan luureista, ja painele Stoppiin klo 10.15 avainten jakoon, jonka jälkeen klo 10.30 lähdetään tähän suureen kehonrakennustaisteluun yhdessä tuumin porukalla! Ettei vain välipäivät jättäisi kylmäksi, on myös tiistaisin ja torstaisin klo 10.00 mahdollisuus osallistua kellaritreeneihin, missä tarjolla hieman vaatimattomampi kattaus vapaita painoja, mutta sitäkin uskomattomampia tuloksia! Älä siis heitä mahdollisuutta hukkaan, vaan astele mukaan jo heti huomenna! Mukaan tarvitset vain jumppavaatteet ja sisäpelikengät! Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja Mirvalta numerosta: 041 510 9655

 
#Lopetan
14.11.2017 12:52
PDF Tulosta Sähköposti

Onko sinulla elämässäsi jotain ylimääräistä? Koetko, että joku asia hallitsee elämääsi? Kuiskutteleeko sokeri sinulle unissasi?

Olemme päättäneet 100-vuotiaan Suomen kunniaksi haastaa ihmiset mukaan #lopetan -kampanjaan. Kampanjaan voit osallistua valitsemalla itsellesi haitallisen asian minkä haluat lopettaa. Haasta itsesi ja haasta muita.

Ota itsestäsi / porukastasi / työyhteisöstäsi selkeä video, missä kerrot mikä sinulle on haasteellista ja mitä haluat lopettaa ja miksi. Julkaise video somessa aihetunnisteella #lopetan ja/tai kampanjan fb-tapahtumassa. Näin olet mukana kampanjassamme.

Klikkaa kampanjan fb-tapahtumaan Osallistun ja olet mukana arvonnassa. 100 ensimmäisen osallistujan kesken arvomme illallislahjakortin kahdelle sekä Stopin hupparit.

Lämpimästi tervetuloa osallistumaan kampanjaamme!

Kampanjasivu: https://www.facebook.com/events/127263551274447/

Viimeksi päivitetty 14.11.2017 12:55
 
Stopin facebook-sivujen osoite on muuttunut, Stoppi nyt myös instassa
14.11.2017 12:19
PDF Tulosta Sähköposti

Stop Huumeille ry:n Facebook-sivujen osoite on päivitetty. Uusi osoite on www.facebook.com/stophuumeillery

Stoppi löytyy nyt myös Instagramista: www.instagram.com/stophuumeillery

Twitterissä edelleen osoitteessa twitter.com/StopHuumeillery

 
Mielet teoksina -taidenäyttely Stopissa 15.11.2017
14.11.2017 10:52
PDF Tulosta Sähköposti

Mitä on päihderiippuvuus? Ja miten se keskuudessamme ilmenee? Monet kamppailevat riippuvuuden kanssa päivittäin, pahimmillaan koko elämänsä ajan. Jokainen päivä on taistelu selviämisestä omien henkilökohtaisten demonien kanssa, mitä ihmeellisimmissä tilanteissa, ja mitä pimeimmissä elämän kolkissa. Ihmiset voivat huonosti. Moni käy elämässään todella syvällä ihmisyyden syvimmissä syövereissä, ja valitettavasti monet myös jättävät henkensä sille tielle. Ei ole kysymys hauskanpidosta, vaan surullista kyllä, elämän ja kuoleman välisestä taistelusta.

Stop Huumeille ry:n Mielet teoksina -taidenäyttelyn teokset ovat entisten aktiivikäyttäjien esilletuloja päihteistä, riippuvuudesta ja toipumisesta. Teokset ovat hyvin henkilökohtaisia ja syviä näkemyksiä elämästä, mielestä ja ajatuksista kaiken kaaoksellisuuden keskellä. Näytteillä on mm. kankaita, maalauksia ja kierrätysmetallista tuotettuja teoksia. Nämä teokset ovat olleet tekijöilleen hyvin arkoja, ja nyt ne ovat näytillä julkisesti ensimmäistä kertaa.

Näyttely avataan 15.11.2017 kello 13.00 ja se on nähtävillä vain kahden tunnin ajan. Taideteosten lisäksi luvassa on pikkusuolaista sekä livemusisointia.

Tilaisuus on päihteetön ja kaikille avoin. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Stop Huumeille ry
044 510 5550
Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

https://www.facebook.com/events/140980606632452/

Viimeksi päivitetty 14.11.2017 11:03
 
Fattaluudan koulutuskausi alkaa 5.9.2017
30.08.2017 11:15
PDF Tulosta Sähköposti

Fattaluudan koulutuskausi alkaa tiistaina 5.9.2017 klo 10.45 Stopin toiminnan ja Fattaluudan toimintamuotojen esittelyllä sekä muihin osallistujiin tutustumisella. Koulutuskausi jatkuu 19.12.2017 asti, ja koulutuksia on joka viikko tiistaisin ja torstaisin. Aiheina ovat muun muassa TE-toimiston palvelut, Kelan sähköiset palvelukanavat sekä sote-viraston erilaiset palvelut. Mukaan ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat päihteettömiä ja lääkkettömiä sekä täysi-ikäisiä.

Lisätietoja Annikalta numerosta 044 330 0830.

 
Päihdetyön ja toipumisen kasvot -valokuvanäyttely 24.4.2017
21.04.2017 11:23
PDF Tulosta Sähköposti

TIEDOTE
21.4.2017

Julkaisuvapaa: heti

"Täällä ei erota, kuka on työntekijä ja kuka asiakas". Ja niin on tarkoituskin. Tämä kommentti kuullaan Stopissa usein. Stop Huumeille ry tarjoaa vertaistukea ja vaihtoehtoja päihteidenkäytöstä eroon haluaville rennolla otteella, ja jokainen ovesta sisään astuva kohdataan ihmisenä - tekemättä eroa sen välille, onko tulija asiakas, vertainen, vapaaehtoinen, harjoittelija, työntekijä vai yhteistyökumppani.

Näistä lähtökohdista sai alkunsa idea valokuvauspäivästä, jossa kaikki Stoppilaiset pääsisivät oikeaan studiokuvaan mahdollisesti ensimmäistä kertaa elämässään. "Idea oli tuoda kasvot niille työntekijöille, jotka omalta osaltaan mahdollistavat elämänmuutoksen päihdekuntoutujille sekä valokuvien avulla tuoda positiivisessa mielessä esille päihdekuntoutujat, jotka ovat sen elämänmuutoksen tehneet. Nykyään tuntuu, että keskitytään raadollisuuteen ja negatiivisuuteen liikaa, ja positiivisuus jää taka-alalle. Tarkoitus ei ollut kuvata Voguen kantta, vaan ihmisiä ja tarinaa kasvojen takana", kuvailee tapahtuman puuhamies Jani Tullinen.

Ennen kuvausta oli halutessaan mahdollista päästä kampaajan ja meikkaajan käsittelyyn. Kuvattavaksi saapui kymmeniä ihmisiä. Tuloksena syntyi vaikuttava kuvasarja päihdetyöhön tavalla tai toisella liittyvistä ihmisistä asiakkaista työntekijöihin, ihmisistä erilaisine taustoineen mutta juuri sellaisina kuin he ovat nyt.

Kuvauspäivä toteutettiin 22.3.2017 vapaaehtoisesti mukaan lähteneiden ammattilaisten avulla. Kampauksista ja meikeistä huolehtivat Hiushuone My Funny sekä parturi-kampaamo ja kauneushoitola Villi Vanilja. Kuvat otti valokuvaaja Pete Voutilainen: "Valokuvaajana olen kiinnostunut ihmisistä ja tarinoista ulkokuoren alla. Haasteena on saada ihmiset rentoutumaan samalla kun työskentelen kameran kanssa. Kun aikaa on vain muutama tunti ja ihmisiä on useita kymmeniä, niin voin todeta että ei jäänyt montaa edes heikohkoa vitsiä laariin käyttämättä. Mun ajatuksena on, että kun tallennetaan aitoa ihmistä, niin kuvassa kuuluu näkyä persoona eikä kiillotettu kansikuva. Päivä oli kerrassaan upea, ihmiset sitäkin upeampia ja olen kiitollinen että sain olla osana tätä projektia!".

Tapahtuma oli kaikille osallistuneille elämys. "Aivan mahtavaa Stopissa! Kuvat otettiin mustavalkoisena eri asennoissa. Ennen sitä kävin meikissä, ennen en ole ollut näin hienoksi laitettuna, monen tukkakin muotoiltiin jopa uuteen uskoon! Kyllä tuli kiitollinen tunne, että pidetään ihmisestä, koin täydellistä vertaistukea. Kiitos ikimuistettavasta keskiviikosta", kommentoi eräs tapahtumaan osallistunut.

Valokuvat ovat nähtävillä Stop Huumeille ry:n päihteettömässä olohuoneessa (Pakkamestarinkatu 2, Itä-Pasila, Helsinki) järjestettävässä juhlallisessa näyttelyssä, joka on avoinna maanantaina 24.4.2017 klo 13-15. Näyttelyn tarjoiluista vastaa Culinary Gangsters Catering. Näyttelyn vedokset sponsoroi TKP Print. Näyttelyiltapäivän jälkeen teokset matkaavat muistoksi kunkin kuvatun kotiin. Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/1896688930613049/

Kuvia valokuvauspäivästä löytyy yhdistyksen Facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/stophuumeille/ . Kuvien julkaisemiseen on pyydettävä ennen julkaisua lupa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Mytty Messmer
041 444 5500
Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
http://www.stophuumeille.fi/

Viimeksi päivitetty 21.04.2017 11:29
 
Hyvät, pahat ja kairatut -kirjan nettiversio
10.03.2017 13:49
PDF Tulosta Sähköposti

Paljon kyselty Hyvät, pahat ja kairatut -kirja vihdoin luettavissa myös pdf-versiona!

 
Apua asioiden hoitoon
18.10.2016 14:29
PDF Tulosta Sähköposti

Uusi elämäntilanne etkä tiedä mihin tukiin olet oikeutettu? Tai mistä ja miten niitä pitäisi hakea? Mikä ihmeen harkinnanvarainen? Saitko päätöksen, jota et ymmärrä? Pykiikö liitteiden skannaus? Sormi suussa sähköisen asioinnin kanssa? Velkoja vaikka muille jakaa? Asuntoasiat kuralla? Vai umpisolmussa koko paketti?

Stopissa on joka arkipäivä klo 9-15 Fattaluuta-päivystys, jossa Stopin omat koulutetut vertaiset neuvovat muun muassa toimeentulotuen hakemisessa, liitteiden skannaamisessa ja oikeiden palveluiden löytämisessä. Tule rohkeasti kysymään apua fattaluudilta, jotka ovat omien kokemuksiensa ja Fattaluuta-koulutuksen ansiosta palvelujärjestelmän käytännön asiantuntijoita.

Lisäksi joka toinen keskiviikko (parilliset viikot) klo 13-15 Stopissa päivystää sote-viraston sosiaaliohjaaja, joka auttaa vaikkapa hakemuksien ja päätösten tulkitsemisen kanssa. Keskiviikkona 30.11.2016 "sossupäivystyksen" yhteydessä pidetään myös asumispäivystys, jossa asumisasioiden ammattilaiset neuvovat asumiseen liittyvissä kysymyksissä. Tulossa myös muita teemapäivystyksiä, mm. velkaneuvontaa. Tiedot tulevista päivystyksistä löydät tapahtumakalenteristamme http://www.stophuumeille.fi/index.php/kalenteri.

Päivystyksissä saat henkilökohtaista neuvontaa maksutta ja ilman ajanvarausta, halutessasi voit toki sopia tulostasi etukäteenkin. Käytössäsi on fattaluudan tai sosiaaliohjaajan lisäksi tietokone, tulostin, skanneri ja asiointipuhelin. Asiointi hoidetaan luottamuksellisesti siihen varatussa erillisessä asiointitilassa.

Ota mukaan paperit, päätökset, liitteet, pankkitunnukset ja muut tilpehöörit, jotka löydät tai jos et löydä niin tule ilman.

Tule kysymään ne tyhmimmätkin kysymykset! Laitetaan asiat yhdessä kuntoon!

Lisätietoja Annikalta numerosta 044 330 0830.

 
Kansainvälinen vertaistuen päivä 20.10.2016
12.10.2016 13:53
PDF Tulosta Sähköposti

Stop Huumeille ry vietää Kansainvälistä vertaistuen päivää 20.10.2016 Kampin Narinkkatorilla Helsingissä. Ohjelmassa mm. halausskaba, Hyvät, pahat ja kairatut -kirjan lukuhetkiä Stopin bussissa, DJ sekä tietenkin makkaraa ja kahvia. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Tervetuloa! Lisätietoja Stopin tapahtuman fb-sivuilta: https://www.facebook.com/events/301579886893963/

Kansainvälistä vertaistuen päivää vietetään ensimmäistä kertaa Suomessa 20. päivä lokakuuta. Tämän erityispäivän keskiössä ovat vertaistukijat ja -toimijat vertaisuuden muodoista riippumatta. Vertaistoimijoiden tekemä työ on arvokasta ja tehdään suurelta osin vapaaehtoistyönä, joten se ansaitsee erityiskiitoksen. Kansalaisareenan Avita Kaveria – vertaistuella on merkitystä -hanke kehottaa juhlistamaan vertaistuen päivää eri tavoin. 

Kansainvälinen vertaistuen päivä facebookissa: https://www.facebook.com/Kansainv%C3%A4linen-vertaistuen-p%C3%A4iv%C3%A4-618884544957353/

Tapahtuman tiedote: http://www.epressi.com/tiedotteet/maaseutu/vertaistuen-paivaa-vietetaan-20.10.2016.html

Ikuista vertaistuen päivä: http://www.kansalaisareena.fi/avitakaveria/vertaistuen-paiva/ikuista-vertaistuen-paiva

Kiitä tärkeää vertaistukijaasi joko Suuri Kiitos! -kortilla http://www.kansalaisareena.fi/avitakaveria/vertaistuen-paiva/suuri-kiitos

 
Hyvät, pahat ja kairatut -kirjan ensimmäinen painos loppu
12.10.2016 12:27
PDF Tulosta Sähköposti

Päihderiippuvuudesta, raitistumisesta ja Radalta Himaan -hankkeen vaiheista kertovan Hyvät, pahat ja kairatut -kirjan ensimmäinen painos on loppu. Kirja ei ollut myynnissä, vaan sitä jaettiin hankkeeseen osallistuneille henkilöille ja tahoille sekä muille yhteistyökumppaneille ja kirjasta kiinnostuneille. Kysyntä ylitti odotuksemme, joten ensimmäinen painos loppui viikossa. Selvitämme mahdollisuutta ottaa uusi painos kirjasta.

Mutta hätä ei ole tämän näköinen. Kirja tullaan lokakuun aikana julkaisemaan nettiversiona. Lisäksi kirjan tarinat luetaan YouTube-kanavallamme julkaistaville videoille "äänikirjoiksi". Stay tuned ja seuraa Facebook-sivuamme https://www.facebook.com/stophuumeille/ niin saat ensimmäisten joukossa tiedon Hyvät, pahat ja kairatut -kirjan uusimmista kujeista ja käänteistä.

Syyskuussa julkaistu tiedote kirjasta löytyy täältä.

 
Fattaluuta-koulutukset syksy 2016
12.10.2016 11:37
PDF Tulosta Sähköposti

Fattaluuta-koulutukset pyörivät täydellä teholla tiistaisin ja torstaisin klo 10.45-14.45. Syksyn aikana on tiedossa muun muassa lastensuojelu-, talous- ja velkaneuvonta- sekä hygieniapassikoulutukset, joten tarpeellisen tiedon lisäksi on tarjolla konkreettista hyötyä työnhakuun. Mukaan voi tulla koska vain, joten jos kaipaat päiviisi järkevää tekemistä ja elämääsi uutta suuntaa, niin tervetuloa mukaan!

Katso ajankohtaiset tiedot koulutuksista tapahtumakalenteristamme http://www.stophuumeille.fi/index.php/kalenteri

Lisätietoja Annikalta numerosta 044 330 0830.

 
Stopin Jameilla uusi ajankohta
08.09.2016 10:27
PDF Tulosta Sähköposti

Stopin Jamit eli Bändikerho kokoontuu syyskuun alusta alkaen tiistaisin. Alkeisryhmän treenit klo 16-18.30 ja enemmän soittaneiden treenit klo 18.30-21. Paikkana edelleen Kumppanuustalo Hanna.

Tervetuloa kaikki musisoinnista kiinnostuneet vasta-alkajista tilulilu-guruihin!

Stopin Jamit

 

 
Jutta Gustafsbergin ja Bull Mentulan hyväntekeväisyystempaus päihdekuntoutujien hyväksi
17.06.2016 14:09
PDF Tulosta Sähköposti

LEHDISTÖTIEDOTE, julkaistu 17.6.2016

Stop Huumeille ry järjestää maanantaina 20.6.2016 Hörhöt kondikseen -sporttipäivän yhteistyössä Jutta Gustafbergin ja Bull Mentulan kanssa. Tämä on parivaljalkon ensimmäinen hyväntekeväisyystapahtuma. Liikunta nousee monelle keskeiseen rooliin elämässä päihteistä luopumisen jälkeen. Se tuo uutta rytmiä elämään, tarjoaa onnistumisen ja hyvän olon kokemuksia sekä uusia sosiaalisia kontakteja. Jutta ja Bull haluavat tukea päihdekuntoutujia matkalla uuteen, päihteettömään elämään, ja päättivät siksi lähteä mukaan Stop Huumeille ry:n tapahtumaan.

Päivä alkaa klo 10 treenillä Pasilan Finnbodyn salilla, jossa Jutta Gustafsberg ja Bull Mentula vetävät 60 päihdekuntoutujalle sekä perinteistä kuntosaliharjoittelua että toiminnallista harjoittelua oman kehon painolla. Salitreenin jälkeen on tarjolla terveellinen lounas Stop Huumeille ry:n päiväkeskuksen pihalla. Klo 13 tapahtuma jatkuu Mäkelänrinteen lukion auditoriossa, jossa Jutta ja Bull luennoivat Hyvällä fiiliksellä -asenteen merkityksestä treenaamisessa. Luennolle mahtuu 250 henkilöä. Tapahtuma on Stop Huumeille ry:n toiminta-ajatuksen mukaisesti maksuton kaikille osallistujille.

Stop Huumeille ry on vuonna 2000 perustettu päihdekuntoutujien vertaistukeen keskittynyt yhdistys, joka tukee päihteettömyyttä tarjoamalla maksutonta vertaistukeen perustuvaa päihteetöntä toimintaa täysi-ikäisille päihdekuntoutujille arkisin päiväkeskuksessaan sekä iltaisin ja viikonloppuisin harrastevuorojen ja päihteettömien tapahtumien muodossa.

 

Lisätietoja yhdistyksestä: www.stophuumeille.fi

Ilmoittautumiset salitreeniin ja luennolle: Mirva Suutarinen, 041 510 9655

Lehdistön yhteyshenkilö: Mytty Messmer, 041 444 5500

 

 
Avoin työpaikka: Myyntineuvottelija (jatkuva haku)
21.01.2016 14:04
PDF Tulosta Sähköposti

Tule myyntineuvottelijaksi iloiseen ja rempseään porukkaamme!

Siistiä sisätyötä Stop Huumeille ry:n varainhankinnassa. Letkeä meininki, hyvä porukka. Puhelimitse tapahtuvaa infolehden vuosikertojen tilausmyyntiä yrityksille.

Hakijoilta edellytämme aiempaa kokemusta puhelinmyyntityöstä sekä sujuvaa suomen kielen taitoa, muu kielitaito plussaa. Hakijalta toivotaan lisäksi perus-ATK-taitoja, reipasta meininkiä ja ahkeraa otetta työntekoon. K18.

Työaika arkisin klo 9 - 15. Työpaikka sijaitsee Helsingin Itä-Pasilassa hyvien kulkuyhteyksien varrella! Lähelle tulee junan lisäksi paljon busseja ja ratikoita.

Tuntipalkan lisäksi provisio ja bonukset. Mahdollisuus aloittaa vaikka heti!

Soita ja sovi haastatteluaika, puh: 044 720 7300.
(Huom! Jos puhelimeen ei vastata, sanele vastaajaan yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä mahd pian).

Tule kantamaan kortesi kekoon hyvän asian puolesta!

PS. Ei voi tehdä etänä.

 

Viimeksi päivitetty 14.11.2017 12:18
 
Avoin työpaikka: Hallinnon assistentti
21.01.2016 13:59
PDF Tulosta Sähköposti

Etsimme rämäpäiseen ja rempseään porukkaamme hallinnon jokapaikanhöylää. Hallinnon assistentin tehtäviin kuuluvat erilaiset henkilöstö- ja taloushallinnon tehtävät, mainosten ja esitteiden suunnittelu, urheiluseuran sihteerin tehtävät sekä Stop Huumeille -lehden toimitussihteerinä toimiminen. Lisäksi assistentti hoitaa sekalaiset toimistorutiinit ja toimistotarviketilaukset sekä osallistuu yhdistyksen toimintojen ja hankkeiden tehtäviin.

Henkilöstö- ja taloushallinnon tehtäviin kuuluvat mm. työajanseuranta, lomakirjanpito, palkanlaskenta, yhteydenpito työterveyshuoltoon sekä työterveyshuollon ilmoitukset ja Kela-korvausten haku, palkkailmoitukset vakuutusyhtiöihin ja liittoon, laskujen käsittely, kirjanpitomateriaalin valmistelu sekä muut (avustavat) henkilöstö- ja taloushallinnon tehtävät. Tehtävät edellyttävät Word- ja Excel-osaamista, taitoa tulkita työehtosopimusta ja työlainsäädäntöä, tarkkuutta sekä organisointikykyä.

Hallinnon assistentti vastaa yhdistyksen esitteiden, mainosten ja esitysmateriaalien graafisesta ilmeestä. Materiaalit toteutetaan joko Adoben, Officen tai Google Driven ohjelmilla, joten näiden ohjelmien tuntemusta edellytetään.

Urheiluseuran sihteerinä hallinnon assistentti vastaa liikuntavuorojen ja avustusten anomisesta sekä lisenssien, vakuutusten, pelioikeuksien yms hoitamisesta. Tehtävät edellyttävät Palloliiton ja Helsingin piirin toimintatapojen sekä Pelipaikka-järjestelmän tuntemusta. Lisäksi assistentti osallistuu toimitsijana joukkueiden (futsal) kotiotteluihin (n. 10 kpl / kausi), jotka ovat iltaisin ja viikonloppuisin.

Stop Huumeille -lehden toimitussihteerin tehtäviin kuuluu lehden toimituskaaren koordinointi: aikataulujen suunnittelu, yhteydenpito toimitusringissä mukana oleviin toimittajiin, toimituspalavereiden järjestäminen, juttujen ideointi yhdessä työryhmän kanssa, juttujen kokoaminen, oikoluku ja toimittaminen, yhteydenpito taittajaan sekä taiton tarkistaminen. Tehtävät edellyttävät hyvää kirjallista suomen kielen taitoa ja tarkkuutta.

Edellytämme hallinnon assistentilta siis hyviä atk-taitoja, talous- ja henkilöstöhallinnon osaamista, hyvää suomen kielen taitoa, terävää päätä sekä mukautumis- ja oppimiskykyä. Lisäksi toivomme reippautta, oma-aloitteisuutta, avointa ja iloista persoonaa sekä hyvää hässäkänsietokykyä. Emme odota löytävämme suorilta uutta "Jenniä", joten jos ihan kaikki edellytykset eivät täyty saman tien, voidaan asia paikata hyvällä perehdytyksellä.

Kyseessä on reilun vuoden mittainen äitiyslomansijaisuus (10.3.2016 - 9.6.2017), josta syystä työsuhde on määräaikainen.

Palkkaus sosiaalialan järjestöjen työehtosopimuksen mukainen, vaativuusluokka 5.

Työaika arkisin klo 9-15. Lisäksi satunnaiset ilta- ja viikonlopputyöt. 30-35 h/vko. 

Hakemukset osoitteeseen  Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen . Otsikkoon merkintä "hallinnon assistentti". Työhaastattelut pidetään viikolla 6/2016.

Linkki ilmoitukseen MOL:n sivuilla. 

 
Joulun aukioloajat
02.12.2015 10:07
PDF Tulosta Sähköposti

ke 9.12. Pikkujoulut klo 16-19
ti 15.12. Stoppi kiinni - Tulevaisuuden päihdepäivät seminaari
to 17.12. Stoppi kiinni - Fattaluuta kaudenpäätös
to 24.12. klo 10-15 - Jouluaaton istujaiset
25.-27.12. Stoppi kiinni
28.-30.12. klo 9-15
to 31.12. Uuden Vuoden kekkerit 16-19
pe 1.1. Stoppi kiinni
ke 6.1. Stoppi kiinni

Rauhaisaa ja raitista joulua sekä iloista Uutta Vuotta 2016!

 

 
Stop Huumeille ry julkaisi uutisvideon toiminnastaan
30.11.2015 14:36
PDF Tulosta Sähköposti

 

Stopin ensimmäinen uutisvideo sai ensi-iltansa juhlallisin menoin 10.11.2015 ja on nyt näkyvillä Stop Huumeille ry:n Youtube-kanavalla.

Uutisvideolla käydään läpi kaikki Stopin keskeiset toiminnot: Olohuonetoiminta, Fattaluuta- ja Radalta Himaan projektit, unohtamatta urheilua ja kulttuuria. Ja koko uutispläjäys tarjoillaan takuuvarmalla Stoppilaisella otteella!

Uutisvideota on työstetty aktiivisesti syksyn ajan Stopin työntekijöiden, harjoittelijoiden ja vertaisten kanssa. Suurin osa videoon osallistuneista on ollut ensimmäistä kertaa mukana videokuvausprojektissa ja ammattilaisen apua käytettiin ainoastaan leikkausvaiheessa.

Video on vapaasti käytettävissä kun haluat yksin tai yhdessä tutustua Stopin toimintaan. Sitä voi myös vapaasti jakaa omilla www-sivuilla ja somessa. Jos haluat tutustua Stoppiin tarkemmin, ota yhteyttä Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen ja tule tutustumaan!

Katso video täältä.
Tilaa Stopin Youtube-kanava. 

 
Mediatiedote: Stop Huumeille ry 15 vuotta
18.08.2015 09:35
PDF Tulosta Sähköposti

Tiedote 17.8.2015: Vapaa julkaistavaksi

Päihteetön musiikkitapahtuma koko perheelle Taiteiden yönä

Stop Huumeille ry on tehnyt päihdetyötä jo 15 vuotta. Yhdistys perustettiin aikoinaan vastaamaan nuorten ja päihdekuntoutujien tarpeisiin. 15-vuotista taivalta juhlistetaan koko perheen päihteettömässä musiikkitapahtumassa Itä-Pasilassa Taiteiden yönä torstaina 20.8.2015.

Stop Huumeille ry

Stop Huumeille ry on vuonna 2000 perustettu päihdekuntoutujien vertaistukeen keskittynyt yhdistys. Toiminta aloitettiin Helsingissä päihteettömillä tapahtumilla, osallistavaan draamaan perustuvilla infoilla ja harrastetoiminnalla. Vuonna 2004 alkoi myös päiväkeskustoiminta. Siitä lähtien Stoppi on toiminut kohtaamispaikkana, "olohuoneena", kaikille, jotka ovat halunneet viettää aikaansa päihteettömästi vertaistuellisessa seurassa.

Stop Huumeille ry tukee päihdekuntoutujia hyvinä ja huonoina päivinä sekä tarjoaa päihteettömiä vaihtoehtoja kaikille niitä haluaville. Stop Huumeille ry tarjoaa ihmisten tarpeisiin vastaavaa vertaistuellista ja päihteetöntä toimintaa siellä missä sitä tarvitaan.

Stop Huumeille ry on poliittisesti, uskonnollisesti ja aatteellisesti sitoutumaton yhdistys, joka tukee päihdekuntoutujia heidän pyrkimyksessään kohti päihteetöntä elämäntapaa.

15-vuotisjuhlat 20.8.2015

15-vuotista taivalta juhlistavassa ulkoilmakonsertissa ilmoille kajahtaa letkeä Karri Koira, upea Musta Barbaari, gangsta-räppärit HSGS/DSG, kovassa nosteessa oleva hiphop-artisti Brandon Bauer, bluesmies Ile Hilden, melodinen hard rock yhtye Stud, pitkän linjan muusikko Jukka Orma sekä tiukka groove’n’roll -yhtye Marjo Leinonen Huff'n'Puff. Matkassa mukana tietysti myös Stopin oma bändi Ex-Pistols!

Lapsille ja lapsenmielisille on tarjolla kasvomaalausta, pomppulinna, rodeohärkä, voimaleka sekä hauskaa sirkustelua ja karnevaalitunnelmaa.

Samalla on mahdollisuus tutustua Stopin ja yhteistyöjärjestöjen toimintaan sekä seurata jännittävää graffitinmaalauskilpailua.

Myynnissä on lettuja, makkaraa ja lämmintä kalakeittoa. Tapahtuma on päihteetön ja kaikille avoin. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tervetuloa poreilemaan streittinä!

Osoite: Pakkamestarinkatu 2, 00520 Helsinki (Puistoalue Pakkamestarinkadun ja Asemanpäällikönkadun päässä)
Tapahtuma-aika: 16:00-22:00

Lisätiedot:

Stop Huumeille ry
044 510 5550
www.stophuumeille.fi
Tapahtuma Facebookissa.

Mukana tapahtumaa tekemässä: Fazer, Fine Foods, Geezers, Soppakeittiö, Kalamesta, Leader Foods Oy, Linnanmäen sirkuskoulu, NRJ, RAY, Tikkurila

 

 

 
Stopin 15-vuotisjuhlat Taiteiden yönä 20.8.2015
13.08.2015 10:52
PDF Tulosta Sähköposti

Päihteetön musiikkitapahtuma koko perheelle Taiteiden yönä!

Torstaina 20.8.2015 Taiteiden yönä vietetään Stop Huumeille Ry:n 15-vuotista taivalta Itä-Pasilassa koko perheelle suunnatussa päihteettömässä musiikkitapahtumassa.

Ulkoilmakonsertissa ilmoille kajahtaa letkeä Karri Koira, Musta Barbaari, gangsta-räppärit DSG, kovassa nosteessa oleva hiphop-artisti Brandon Bauer sekä tiukka groove’n’roll -yhtye Marjo Leinonen Huff'n'Puff. Matkassa mukana myös Stopin oma bändi Ex-Pistols ja muita huikeita bändejä!
Lapsille ja lapsenmielisille on tarjolla kasvomaalausta sekä hauskaa karnevaalitunnelmaa. Ohjelmassa on myös graffitimaalauskilpailu, jonka ohessa on mahdollisuus tutustua myös Stopin yhteistyöjärjestöjen toimintaan.
Myynnissä on pientä korvausta vastaan lettuja, makkaraa ja lämmintä kalakeittoa.

Tapahtuma on päihteetön, ikärajaton, esteetön ja kaikille avoin. Vapaa pääsy.

Tervetuloa poreilemaan streittinä!

Osoite: Pakkamestarinkatu 2
Tapahtuma-aika: 16-22

Klikkaa itsesi mukaan Facebookissa.

15v Juliste netti

 

 
Stop Huumeille ry on tarkistanut päihteettömyyslinjaustaan
PDF Tulosta Sähköposti

Julkaistu 5.5.2015 Päivitetty 16.6.2015

Stop Huumeille ry on tarkistanut päihteettömyyslinjaustaan

Stop Huumeille ry on päihdekuntoutujien vertaistukeen keskittynyt yhdistys, joka tukee päihteettömyyttä tarjoamalla maksutonta, vertaistukeen perustuvaa päihteetöntä toimintaa päihdekuntoutujille arkisin päiväkeskuksessaan Helsingin Itä-Pasilassa sekä iltaisin ja viikonloppuisin harrastevuorojen ja päihteettömien tapahtumien muodossa. Edellytykset toimintaan osallistumiselle ovat täysi-ikäisyys sekä päihteettömyys Stopin tiloissa ja tapahtumissa.

Yhdistyksen päihteettömyyslinjausta on kevään 2015 aikana tarkistettu ja selkeytetty. Jatkossa päihteettömyysvaatimukseen sisältyy myös lääkkeettömyys. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mikäli henkilöllä on käytössä huumausaineita ja/tai psykotrooppisia aineita sisältäviä lääkevalmisteita tai muita lääkkeitä, jotka voivat vaikuttaa olemukseen tai toimintakykyyn, hän ei voi osallistua Stopin toimintoihin. Päihtymykseksi katsotaan myös alkoholin, huumausaineiden ja/tai lääkkeiden käytöstä johtuvat jälkitilat.

Mikäli Stopin tiloihin tai toimintoihin tulee henkilö, jonka arvioidaan olevan päihtynyt tai yllä mainittujen lääkkeiden vaikutuksen alainen, hänet poistetaan ja hän on tervetullut uudestaan ollessaan selvin päin.

Linjaus koskee kaikkia yhdistyksen toimintoja ja tapahtumia mukaan lukien yhdistyksen hankkeiden toiminnot.

Lisätietoja:
Mirva Suutarinen, toiminnanohjaaja
Stop Huumeille ry
044 510 5551

 
Fattaluuta Innopalkinto-finaalissa!
PDF Tulosta Sähköposti

Julkaistu 22.10.2014

Innopalkinnon arviointiraati on valinnut kaikkien 29 Innopalkinnon hakijan joukosta kuusi upeaa finalistia. Stop Huumeille ry:n Fattaluuta on yksi finaaliin selvinneistä ehdokkaista. Finalistien joukosta Innokylän johtoryhmä valitsee vuoden 2014 Innopalkinnon saajan. Innopalkinnon arvo on 3000 euroa ja sen luovuttaa sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty Innomarkkinoilla 18.11.2014 Helsingin Messukeskuksessa.

Innopalkintokisan finalistit osallistuvat myös yleisöäänestykseen. Yleisö äänestää suosikkiaan peukuttamalla sitä Innokylässä. Peukutuksen voi antaa toimintamallille tai verstaalle – tai vaikka molemmille! Eniten peukutuksia Innokylään kerännyt käytäntö palkitaan 1000 euron suuruisella rahapalkinnolla 18.11. Innomarkkinoilla.

Siivitä Fattaluuta voittoon klikkaamalla peukku sekä toimintamallille että verstaalle.

Finalistien yleisöäänestys alkaa maanantaina 20.10.2014 klo 10.00 ja päättyy perjantaina 14.11.2014 klo 12.

Lisätietoja:

www.innokyla.fi

 
Fattaluudasta työelämään
PDF Tulosta Sähköposti

Julkaistu 29.9.2014

Aktiivinen vertaistyö ja kouluttautuminen fattaluudaksi ovat poikineet työpaikan jo viidelle Stoppilaiselle. Tiivis yhteistyö Fattaluuta-hankkeen ja Helsingin sote-viraston välillä on avannut diplomoiduille fattaluudille väylän työllistyä muun muassa sosiaaliasemille.

marko

Fattaluuta-koulutukset vahvistivat Markon halua lähteä opiskelemaan sosiaalialaa.

 

Oppisopimuksella ammattiin

Jouluna 2013 fattaluudaksi valmistunut Marko aloitti hommat Helsingin kaupungin Tervalammen kartanon kuntoutuskeskuksessa elokuussa. Marko tuli mukaan Stop Huumeille ry:n Fattaluuta-koulutuksiin syksyllä 2013. Fattaluuta-hankkeessa vertaisia koulutetaan asiointiin liittyvissä asioissa. Koulutuksiin voi osallistua saadakseen lisää tietoa ja osaamista omien asioiden hoitamista varten tai toimiakseen Fattaluuta-tukihenkilönä muille apua tarvitseville.

"Tulin mukaan Stopin touhuihin keväällä 2013. Stopissa rummutettiin Fattaluuta-koulutuksista, ja päätin lähteä mukaan. Aloitin koulutuksissa syksyllä 2013. Lähdin koulutuksiin messiin, koska aiemmin virastojen byrokratia ja lomakkeet oli mulle täysi blackout ja halusin oppia itseni takia hoitamaan ne asiat.

Aika nopeesti huomasin, että ei ne virastojutut olekaan niin pahoja, se olikin aika selkeetä ja loogista, sisäistin nopeasti virastojen toimintamallit ja lomakkeet. Sitte siinä tuli vahingossa annettua parit ekat neuvot toiselle ja siitä se sitten vaan lähti."

Suoritettuaan loppukokeet ja valmistuttuaan fattaluudaksi Marko toimi ensin Stopin vapaaehtoisena Fattaluuta-tukihenkilönä auttaen apua tarvitsevia virastoasioiden hoidossa. Fattaluuta-koulutusten ja fattaluutana toimimisen aikana kiinnostus alaa kohtaan kasvoi ja syntyi päätös lähteä opiskelemaan alaa.

"Kun pääsi jeesaa muita niin tuli itellekin hyvä fiilis, se tuki itseä samalla. Fattaluuta-toiminta on antanut mulle itsevarmuutta toimia virastoissa ja laitoksissa. Fattaluudan kautta sain myös kokemuksia muistakin paikoista kun vain sosiaalivirastosta ja Kelasta, sitä kautta pääsin vähän tutustumaan alaan sisälle. Olin jo aiemmin ollut kiinnostunut sosiaalialasta, ja nyt se fiilis vahvistui.

Fattaluutana pääsin mukaan myös vetämään Stopin Radalta Himaan -hankkeen ryhmiä Tervikselle. Olin törmännyt Terviksen tyyppeihin myös messuilla ja muissa tapahtumissa, joissa olin ollut Stopin mukana. Tervalammella oli pantu merkille mun aktiivisuus, ja kun sieltä otettiin yhteyttä, että kiinnostaisko mua tämmönen oppisopimusmahdollisuus, niin kaikki loksahti kohdalleen.

Fattaluuta-toiminnalla oli iso merkitys lopulliseen päätökseen. Löysin uuden leipätyön sitä kautta. Fattaluuta oli kyllä hyvä ponnahduslauta, ei tarvinnut hypätä mustaan aukkoon, tuntemattomaan, sai alaa itelle tutuksi.

Opiskelen nyt siis Terviksellä oppisopimuksella mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistuneeksi lähihoitajaksi ja jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaisesti, valmistun parin vuoden päästä."

Työllistyminen on ollut Markolle iso juttu:

"Se nostatti sitä omaa tunnetta positiiviseksi! Saan tuntea itseni hyödylliseksi kansalaiseksi, tunnen olevani taas osa yhteiskuntaa ja saan kantaa korteni kekoon, jotta Suomi Oy pyörii. On valtavan hyvä fiilis siitä, että ite tienaa leivän ja ite maksaa kulut. Kummiski parisen vuotta tuli oltua yhteiskunnan elättinä lakisääteisiä tukia käyttäen, siitä oli niin iso apu, että saa olla kiitollinen Suomen hienosta palvelujärjestelmästä. Pääsin takaisin elämään!"

Myös Stopin, Fattaluudan ja vertaistuen roolin Marko kokee korvaamattomaksi:

"Stopin toiminta oli kuntoutuksen jälkeen mulle iso osa mun elämää. Se jätti mun sydämeen niin valtavan positiivisen leiman, että tulen muistamaan Stopin ja stoppilaiset hautaan asti.

Vertaisuus; se että ympärillä oli ihmisiä, jotka oli kokenut samaa, puhuttiin asioista samalla aaltopituudella ja samoilla sanoilla. Ja lisäksi se, että Stopissa ei ollut yhtään "leipäpappia", kaikki oli hommassa mukana sydämellä ja fiiliksellä, tosissaan. Saan olla niin kiitollinen ja nöyrä etten voi muuta sanoa."

pekka ja ella

Ellan ja Pekan työnaloittajaisia juhlittiin Stopissa asiaankuuluvasti kakkukahveilla.

 

Sote-virastoon duuniin

Fattaluudat ovat huhtikuusta 2013 alkaen myös päivystäneet Helsingin sote-viraston sosiaaliasemien auloissa tarjoamassa asiointiapua kaikille sitä tarvitseville. Lisäksi Helsingin sote-viraston työntekijät ovat päivystäneet Stopissa kerran kuukaudessa neuvomassa asiointiin liittyvissä asioissa. Fattaluutien osaaminen vakuutti sosiaaliasemien johtavia sosiaalityöntekijöitä ja -ohjaajia siinä määrin, että virastossa heräsi kiinnostus palkata fattaluutia omiin riveihinsä asiakkaita neuvomaan.

Ensimmäiset Helsingin sote-virastoon neuvojiksi palkatut fattaluudat Pekka ja Ella aloittivat työnsä Herttoniemen sosiaaliasemalla 15.9.2014.
Pekka tuli mukaan Fattaluuta-koulutuksiin tammikuussa 2014.

"Näin jälkikäteen kelattuna taisin olla aika kujalla ja tarvitsin tyhjiöön täytettä. Koitin täyttää kaiken aikani jollain tekemisellä, istuin Stopin koneella vissiin Facebookissa, kun Fattaluudan vertaistyöntekijä Annika tuli sanomaan, että olis tämmöstä koulutusta ja pyysi messiin, ja minä lähdin. Ehkä lähdin mukaan vähän kaikkeen, mihin vain pyydettiin."

Ella oli Stopissa työkokeilussa vuonna 2013, kun sai kuulla koulutuksista.

"Kiinnostuin, kun ymmärsin, että aiheet ovat mielenkiintoisia. Minua kiinnostaa asiat, joissa voin ja saan auttaa muita. Fattaluudassa olen saanut tuntea itteni tarpeelliseksi. Se on tehnyt itsetunnolle hyvää."

Sekä Ella että Pekka osallistuivat ahkerasti koulutuksiin, läpäisivät hienosti loppukokeet ja valmistuivat fattaluudiksi keväällä 2014. Molemmat ovat toimineet tukihenkilöinä monille apua tarvitseville sekä olleet päivystämässä sosiaaliasemien ja Kelan auloissa ihmisiä neuvomassa. Ahkeruus, omistautuneisuus sekä luotettavuus eivät jääneet huomaamatta.

Johtavalta sosiaaliohjaajalta Anri Viskari-Lojamolta tulleen idean johdosta Fattaluudassa ja sote-virastossa ryhdyttiin selvittämään mahdollisuutta, jossa fattaluudat voisivat työllistyä sote-virastoon esimerkiksi palkkatuella. Kun viraston suunnalta saatiin vihreää valoa, oli aika projektisuunnittelija Raisa Saraniemen ja projektityöntekijä Annika Kokkosen valita sopivat tyypit hommiin.

"Valinta oli helppo: Pekka ja Ella olivat saaneet Fattaluuta-diplominsa sopivasti keväällä, molemmat ovat ihania, helposti lähestyttäviä, luotettavia ja osaavat asiansa huippuhyvin. Päätimme kysyä heidän halukkuuttaan, ja kun molemmat innostuivat, oli valinta selvä", toteaa Raisa.

Annika on asiasta täysin samaa mieltä:

"Parempia tyyppejä tähän hommaan ei olisi voinut löytyä! Tosin meillä on yhtä hyviä ja ihania fattaluutia muitakin ja lisää valmistuu koko ajan, joten tekijöitä riittää kyllä vaikka joka virastoon!"

Työllistymisellä on iso merkitys myös Pekalle ja Ellalle.

"Menen töihin itseni takia, ensisijaisesti se tukee raittiuttani. Samalla tämä on myös maistiainen sosiaalialaan. Haaveilen alan opinnoista, ja tavallaan ajattelen jo tätä pätkää opiskeluna, varsinkin kun tämä tarkoittaa, että tulot pienenee", virnuilee Pekka ja jatkaa: "Toisaalta kun kelaan, tuntuu tää vähän johdatukseltakin."

"Työllistyminen merkitsee mulle omavaraisuutta, sitä ettei tarvitse joka kuukausi toimittaa kenellekään tiliotetta", toteaa Ella.

Vertaistuen nimeen vannovat myös nämä kaksi:

"Stoppi on henkivakuutukseni. Minulla on päihdekuntoutujana paikka, missä voin omana itsenäni olla tai vaan käydä avautumassa henkilökunnalle pahaa tai hyvää oloani. Vertaistuen rooli on ollut kuntoutumisessani todella merkittävä. Elämä raittiina on ollut vertaisten kanssa helppoa, aina on ollut paikka mihin mennä kun on oikein puristanut päästä", Ella kuvailee.

"Stoppi on nyt tatuoitu sydämeeni. Kun olen ottanut NA:laisista ja toipujista itselleni suvun, niin Stoppi ja stoppilaiset ovat toimineet sen keskipisteenä, tavallaan perheenä ja kotina. Fattaluuta on palvelua, sydämellä tehtävää tekemistä, joka oli alussa täytettä huumeiden jättämään tyhjiöön sekä rytmin ja vastuun opettelua uudestaan. Kun auttaa muita niin voi peilata sitä omaa tekemistä ja olemista, samallahan tässä opittiin uutta koko ajan. Kiteytettynä Fattaluuta merkitsee toisten auttamista, vastuunottoa, oppimista sekä toimimista ryhmässä", tiivistää Pekka.

valmistujaiset

Annika (toinen vasemmalta) ja Raisa (keskellä) vastavalmistuneiden fattaluutien kanssa valmistujaisjuhlissa.

 

Töissä Stopissa

Fattaluudassa projektityöntekijänä työskentelevä Annika on diplomoitu fattaluuta itsekin.

"Lähdin ensin mukaan Fattaluuta-koulutuksiin ja valmistuin keväällä 2013. Sen jälkeen pääsin työkokeiluun Stoppiin ja Fattaluuta-hankkeeseen. Kun Fattaluudassa aukeni vertaistyöntekijän paikka hain sitä saman tien ja tulin valituksi. Kun pestini tässä hommassa päättyy, aion hakea sosiaalialalle opiskelemaan."

Annikan kanssa yhtä aikaa fattaluudaksi diplomoitu Mikko on myös Stopissa töissä. Mikkokin on Fattaluuta-koulutusten lisäksi ollut Stopissa harjoittelijana. Vuonna 2013 Stopissa käynnistyi Radalta Himaan -hanke, johon Mikko valittiin vertaistyöntekijäksi ja hän pääsi aitiopaikalle mukaan kehittämään ihan uutta toimintamallia. Radalta Himaan -vertaistyöntekijän jakkaran Mikko on juuri luovuttanut seuraajalleen Akille ja siirtyy nyt itse Helsingin Stopin toiminnanohjaajan äitiyslomansijaiseksi.

Myös Mikko suunnittelee jatkavansa alalla.

"Olen jo aiemmin aloittanut lähihoitajaopinnot, jotka elämäntilanteen vuoksi jäivät silloin kesken. Nyt olen Stopista saanut vahvistuksen siitä, että tämäntyylistä hommaa tahdon tehdä jatkossakin. Kun sijaisuus päättyy, aion suorittaa lähihoitajaopinnot loppuun. Haaveenani on työskennellä syrjäytymisuhan alla olevien nuorten kanssa. Haluaisin vaikuttaa nuorten elämään siinä vaiheessa, kun on vielä mahdollisuus valita paremmin kuin minä itse aikoinaan valitsin."

annika ja mikko

Annika ja Mikko diplomoitiin aurinkoisessa Suomenlinnassa.

Lisätietoja:
www.stophuumeille.fi
www.facebook.com/stophuumeille
https://twitter.com/stophuumeillery

 
Töitä tarjolla varainhankinnassa!
PDF Tulosta Sähköposti

Päivitetty 6.5.2014

Tarjolla siistiä sisätyötä Stop Huumeille ry:n varainhankinnassa. Letkeä meininki, hyvä porukka. Työ on puhelimitse tapahtuvaa infolehden vuosikertojen tilausmyyntiä yrityksille. Duunia tehdään hyvien kulkuyhteyksien päässä Helsingin Itä-Pasilassa Stop Huumeille ry:n päihteettömän olohuoneen yhteydessä.

Hakijalta toivotaan reipasta meininkiä, sujuvaa suomen kieltä ja ahkeraa otetta työntekoon. ATK-taidot, muu kielitaito yms katsotaan plussaksi. Toivomme myös aiempaa kokemusta puhelinmyyntityöstä. K18.

Pohjapalkka 10 € / tunti, lisäksi provisio ja bonukset. Mahdollisuus aloittaa vaikka heti!

Soita ja sovi haastatteluaika, puh: 044 720 7300.
(Huom! Jos puhelimeen ei vastata, sanele vastaajaan yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä mahd pian)

PS. Työaika arkisin klo 9-15, ei voi tehdä etänä.

PS2. Emme ole ulkoistamassa varainhankintaamme, joten tällaista palvelua tarjoavien yritysten on turha vaivautua.

 
Stoppi Päihde- ja mielenterveyspäivillä
PDF Tulosta Sähköposti

Tule tapaamaan Stoppilaisia PäMi-päiville osastolle numero 31!

Valtakunnalliset Päihde- ja mielenterveyspäivät Helsingin Messukeskuksessa 9.-10.10.2013.

Näyttelyn aukioloajat: keskiviikko 9.10. kello 8.30-18.00, torstai 10.10. kello 9.00-14.00
PS. Vältä ruuhkia ja tule seminaarien aikana:
ke klo 10-11.30, 13-14.30 ja 15-16.30
to klo 9-10.30, 11-12.30

Lisätietoja:
http://www.soste.fi/tapahtumat/paihde-ja-mielenterveyspaivat-2013.html
https://www.facebook.com/paihdejamielenterveyspaivat

 
Työtä tarjolla sosiaalialan ammattilaiselle ja kokemusasiantuntijalle
PDF Tulosta Sähköposti

Stop Huumeille ry on saanut Raha-automaattiyhdistykseltä nelivuotisen rahoituksen tänä vuonna pääkaupunkiseudulla käynnistettävälle Radalta himaan -hankkeelle.

Hankkeen keskiössä on työpari, johon kuuluu sosiaalialan ammattilainen ja kokemusasiantuntija. Työpari kiertää erilaisissa päihdepalveluja tarjoavissa paikoissa keskustelemassa asiakkaiden kanssa sekä tarjoamassa neuvontaa ja palveluohjausta. He toimivat ikään kuin siltana asiakkaiden ja palveluiden välissä. Samalla työpari kartoittaa tarjolla olevia palveluita, tekee niistä kattavan selvityksen ja kirjaa ylös ”katutason” kokemuksia ja näkemyksiä palveluista, niiden tavoitettavuudesta sekä siitä, miten hyvin ne vastaavat asiakkaiden tarpeisiin. Näitä tietoja voidaan hyödyntää kuntien strategiatyössä, lakien ja ohjeistusten valmisteluissa, palveluiden suunnittelussa ja kohdentamisessa yms.

Ammattilaisen ja kokemusasiantuntijan tiedot ja taidot yhdistäen muodostuu työpari, jota on helppo lähestyä ja jolla on kattavat tiedot palvelujärjestelmästä ja palveluiden piiriin hakeutumisesta.

Hankkeen päämääränä on, että päihdekuntoutujille on tarjolla monipuolisia ja heidän tarpeisiinsa vastaavia kuntoutus- ja tukimuotoja, ja että päihdekuntoutujat löytävät heille tarkoitettuihin palveluihin.

Tavoitteena on
- auttaa tarjolla olevia palveluita ja päihdeasiakkaita löytämään toisensa tarjoamalla matalan kynnyksen neuvontaa ja tukea päihdeasiakkaille siellä, missä he ovat
- turvata päihdepalvelujen riittävä monipuolisuus ja kattavuus kokoamalla tietoa olemassa olevista päihdepalveluista ja asiakkaiden kokemuksista ja välittämällä tätä tietoa päihdepalveluista vastaaville tahoille (kunnat, ministeriö, palveluntarjoajat)


Etsimme nyt hankkeeseen kahta työntekijää:

Projektityöntekijänä työskentelevän sosiaalialan ammattilaisen tehtävänä on huolehtia hankkeen hallinnosta sekä toimia palvelujärjestelmän asiantuntijana. Tehtävä edellyttää projektinhallinnan osaamista (RAY-lomakkeet, raportointi, arviointi jne...). Myös ajokortti tulee olla, jotta liikkuminen onnistuu sujuvasti. Vertaistukitoiminnan ideologian ja matalan kynnyksen toiminta-ajatuksen on oltava tuttu. Pääkaupunkiseudun palvelujärjestelmä (sosiaalitoimi, työkkäri, Kela, A-klinikat, päihdekuntoutuslaitokset jne...) on tunnettava hyvin! Projektityöntekijän tulisi olla halukas sitoutumaan hankkeeseen neljän vuoden ajaksi.

Kokemusasiantuntijalta emme vaadi koulutusta tai aiempaa työkokemusta alalta. Edellytämme, että oma raittius on jo vakaalla pohjalla, ja elämäntilanne sellainen, että sitoutuminen 6 - 12 kk työsuhteeseen on mahdollinen. Kokemusasiantuntijan tulisi tulla hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa, ja olla helposti lähestyttävä.

Työyhteisömme ja -ympäristömme on varsin rempseä ja vilkas, joten olethan lisäksi huumorintajuinen, sosiaalinen, oma-aloitteinen, joustava, reipas ja yhteistyökykyinen, ja pystyt työskentelemään ympäristössä, jossa ei välttämättä rauhallista ja hiljaista soppea löydy. Takaamme, että tylsää ei porukassamme ainakaan tule olemaan!

 

Työpaikan osoite: Stop Huumeille ry, Pakkamestarinkatu 2, Helsinki

Työ alkaa kevään aikana (sopimuksen mukaan).

Työaika on 6 h/pvä eli 30 h/vko. Työtehtäviä saattaa olla myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Palkkaus sosiaalialan järjestöjen työehtosopimuksen mukainen. Liitäthän hakemukseesi palkkatoiveen.

Kirjalliset hakemukset osoitteeseen Stop Huumeille ry, Pakkamestarinkatu 2, 00520 Helsinki. Kuoreen merkintä "Radalta himaan" ja "projektityöntekijä" tai "kokemusasiantuntija"

Hakemusten tulee olla perillä perjantaina 29.3.2013 klo 14 mennessä.

Yhteyshenkilö: Mytty Messmer, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

 
Fattaluuta eriytyy Osis-hankkeesta
PDF Tulosta Sähköposti

A-KLINIKKASÄÄTIÖN, OMAISET HUUMETYÖN TUKENA RY:N JA STOP HUUMEILLE RY:N TIEDOTE OSIS-HANKKEEN JATKOSTA

4.2.2013

Huumetyön vertaistoimintaa kehittävän Osis-hankkeen (2011-2014) rakenteessa on tapahtunut muutos tammikuussa 2013.

Järjestöt ovat päättäneet yhteisymmärryksessä ja yhteistyössä Raha-automaattiyhdistyksen kanssa, että Stop Huumeille ry:n Fattaluuta-osahanke eriytyy Osis-hankkeessa rakennetusta järjestöjen kumppanuusmallista. Fattaluuta jatkaa toimintaansa itsenäisenä Osiksen osana vuoden 2013 ajan.

A-klinikkasäätiön Vinkki ja Omaiset Huumetyön Tukena ry jatkavat kumppanuusmalliin perustuvaa vertaistoiminnan kehittämisyhteistyötä. Osahankkeet Katuklinikka ja Verna sekä Osiksen koordinaatio jatkavat toimintaa hankkeen kokonaistavoitteiden mukaisesti.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Helena Virokannas, Osis-hanke
Puh. 040 167 8755
Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Järjestöpäällikkö Mytty Messmer, Stop Huumeille ry
Puh. 041 444 5500
Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

 
Helsingin Stoppi avoinna joka toinen perjantai-ilta!
PDF Tulosta Sähköposti

Tervetuloa viettämään perjantai-iltaa Helsingin Stoppiin!

Olkkarimme (Pakkamestarinkatu 2) on avoinna ma-pe klo 9-15 ja perjantaisin lisäksi klo 17-22! Ohjelmassa leffoja, pelailua ja purtavaa loistavassa seurassa.

Lisätietoja:

Mirva / 041 510 9655

 
Helsingin Stopissa harrastetaan!
PDF Tulosta Sähköposti

Helsingin Stopissa liikutaan melkein viikon jokaisena päivänä!

 

Maanantai, keskiviikko ja perjantai käydään porukalla Forever kuntosalilla.

Tostaisin pelataan fudista Talissa klo 10-11, lauantaisin klo 13-14 sählyä Myllypuron liikuntamyllyssä.

 

Ota itseäsi niskasta kiinni ja aloita urheilu hyvässä hengessä ja loistoporukassa.

 

Lisätiedot ja tiedustelut:

Mirva

041 510 9655 | mirva(at)stophuumeille.fi

 
Huumeisiin kuolleiden muistotilaisuus Helsingissä
PDF Tulosta Sähköposti

Sydämellisesti tervetuloa muistamaan huumeisiin kuolleita Helsingin Vanhaan kirkkoon ( Lönnrotinkatu 6, 00120 Helsinki) tiistaina 6.11 klo 18  alkean.

Tapahtuman jälkeen on mahdollisuus sytyttää omat muistokynttilät kirkon portaille.

 

Lisätiedot ja tiedustelut:

Mirva

041 510 9655 | mirva(at)stophuumeille.fi

 
Siskojen virtapiiri & Äijäryhmä
PDF Tulosta Sähköposti

Uutta toimintaa Helsingin Stopissa!

 

NAISTEN RYHMÄ KESKIVIIKKOISIN KLO 12

Stopissa jo muutaman viikon pyörinyt Siskojen virtapiiri -ryhmä kokoontuu Stopin tiloissa Helsingin Itä-Pasilassa keskiviikkoisin klo 12. Siskojen virtapiirissä tehdään viikoittainen syväsukellus omaan itseen. Keskustelun ja erilaisten toiminnallisten menetelmien avulla pyrimme lisäämään itsetuntemustamme, vapauttamaan voimavarojamme sekä saamaan työkaluja mielekkään ja omannäköisen elämän rakentamiseen.

Virtapiiri on tarkoitettu täysi-ikäisille päihdekuntoutujille ja on täysin maksutonta.

 

ÄIJÄRYHMÄ TORSTAISIN KLO 12

 Helsingin Stopissa alkaa viikoittainen Äijäryhmä torstaista 18.10. alkaen. Keskustelua ja toimintaa, esimerkiksi urheilua ja akupunktiota. Ryhmä on tarkoitettu täysi- ikäsille päihdekuntoutujille. Toiminta on vapaaehtoista sekä maksutonta.

 

Lisätietoja:

Mirva Suutarinen

mirva(at)stophuumeille.fi | 041 510 9655

 
Helsingissä nostetaan rautaa!
PDF Tulosta Sähköposti

Nyt on elämäsi tilaisuus päästä kesyttämään rautaa ja rakentamaan kuntoasi!


Stoppi tarjoaa mahdollisuuden treenata 3 kertaa viikossa Forever kuntosalilla Itä-Pasilassa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.
Lounas ja tapaaminen Stopissa klo 11:30, lähtö Stopista klo 13.

 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Mirva(at)stophuumeille.fi | 041 510 9655

 
Tervetuloa Helsingin Stopin avoimiin oviin pe 31.8. klo 13-16!
PDF Tulosta Sähköposti

Sydämellisesti tervetuloa Stop Huumeille ry:n Helsingin toimipisteen Avoimiin Oviin pe 31.8. klo 13-16.

Tsekkaa ohjelma / mainos täältä.

Voit tulla tutustumaan, päivittämään tietosi tai viettämään mukavaa iltapäivää kanssamme mm. makkaroiden, lettujen ja musiikin parissa.

Lisätietoja:
Stop Huumeille ry Helsinki
Pakkamestarinkatu 2, Itä-Pasila
044 510 5551
info.helsinki[at]stophuumeille.fi

 
Fattaluuta - Oletko se sinä?
PDF Tulosta Sähköposti

Stop Huumeille ry:n Fattaluuta-hankkeessa koulutetaan tukihenkilöitä ihmisille, jotka tarvitsevat apua palveluissa. Koulutuksissa käsitellään tärkeimpiä palveluita ja tukihenkilönä toimimisen periaatteita sekä vahvistetaan omaa elämänhallintaa.

Fattaluuta-koulutukset on suunnattu täysi-ikäisille päihdekuntoutujille, jotka haluavat parantaa omaa elämänhallintaansa ja toimia tukihenkilöinä. Koulutuksiin voivat osallistua myös muut Fattaluuta-toiminnasta kiinnostuneet. Koulutuksiin osallistumista ja fattaluutana toimimista tuetaan ahkeruusrahalla.

Toimintaan osallistuvan tulee olla selvin päin ja korvaushoidossa olevan henkilön tulee tuoda puhdas seulatodistus ensimmäisellä kerralla. Kaikkien on lisäksi pyydettäessä tuotava seulatodistus.

Koulutukset järjestetään pääasiallisesti Stop Huumeille ry:n toimitiloissa Helsingin Itä-Pasilassa.

Lisää toiminnasta kuulet infotilaisuudessa, joka pidetään keskiviikkona 12.9.2012 klo 12-14 Stop Huumeille ry:n toimitiloissa Itä-Pasilassa osoitteessa Pakkamestarinkatu 2, Helsinki. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen tai 044 3300 830.

Jos et löydä paikalle, soita yllä olevaan numeroon (varanumerot: 041 547 8986 tai 044 510 5550) niin neuvomme Sinut perille.

Tervetuloa tutustumaan Stoppiin ja Fattaluuta-toimintaan!

Lisätietoja Fattaluuta-hankkeesta.

Fattaluuta on osa Osis - huumetyön vertaistoiminnan osaamiskeskus -hanketta. Lisätietoja: www.osis.fi


Stop Huumeille ry:n Fattaluuta-hankkeessa koulutetaan tukihenkilöitä ihmisille, jotka tarvitsevat apua palveluissa. Koulutuksissa käsitellään tärkeimpiä palveluita ja tukihenkilönä toimimisen periaatteita sekä vahvistetaan omaa elämänhallintaa.

Fattaluuta-koulutukset on suunnattu täysi-ikäisille päihdekuntoutujille, jotka haluavat parantaa omaa elämänhallintaansa ja toimia tukihenkilöinä. Koulutuksiin voivat osallistua myös muut Fattaluuta-toiminnasta kiinnostuneet. Koulutuksiin osallistumista ja fattaluutana toimimista tuetaan ahkeruusrahalla.

Toimintaan osallistuvan tulee olla selvin päin ja korvaushoidossa olevan henkilön tulee tuoda puhdas seulatodistus ensimmäisellä kerralla. Kaikkien on lisäksi pyydettäessä tuotava seulatodistus.

Koulutukset järjestetään pääasiallisesti Stop Huumeille ry:n toimitiloissa Helsingin Itä-Pasilassa.

Lisää toiminnasta kuulet infotilaisuudessa, joka pidetään keskiviikkona 12.9.2012 klo 12-14 Stop Huumeille ry:n toimitiloissa Itä-Pasilassa osoitteessa Pakkamestarinkatu 2, Helsinki. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: 
 Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
  tai 044 3300 830.

Jos et löydä paikalle, soita yllä olevaan numeroon (varanumerot: 041 547 8986 tai 044 510 5550) niin neuvomme Sinut perille. 

Tervetuloa tutustumaan Stoppiin ja Fattaluuta-toimintaan!
 
Helsingin Stopin Vappukarkelot 30.4. klo 16-20
PDF Tulosta Sähköposti

Helsingin Stopissa vietetään perinteisiä koko perheen Vappukarkeloita maanantaina 30.4 klo: 16-20.

Tervetuloa Vappukarkeloihin!

 
Uutta Helsingin Stopissa
PDF Tulosta Sähköposti
Helsingin Stopissa kokeillaan ilta-aukioloaikaa ja päihteetön olohuoneemme on nyt avoinna tiistaisin klo 9 - 19. Muina arkipäivinä olemme auki tuttuun tapaan klo 9 - 15. Noin kerran kuukaudessa järjestämme toimintaa myös lauantaisin.

Viikko-ohjelman uutuutena on keskiviikon harrastepäivä, jolloin kokeilemme yhdessä erilaisia harrasteita. Ohjelmassa mm. uinti, pingis, korpikävely, koripallo, pesäpallo, sulkapallo, kuntosali... Harrastetoiminta on maksutonta kuten muukin toimintamme. Tarkemman ohjelman löydät Stopin ilmoitustaululta tai www-sivujen tapahtumakalenterista.

Helsingin Stopin bänditoiminta jatkuu uusin tuulin. Olemme palkanneet Stopin bänditoimintaan ammattitaitoisen ohjaajan Samin. Hän on musiikkipedagogi ja osaa opettaa useiden eri instrumenttien soittoa, nuotteja sekä omien biisien tekoa. Kaikki halukkaat rohkeasti mukaan, aiempaa soittokokemusta ei välttämättä tarvita! Stopin Bändikerho eli Päihteettömät Jamit pidetään perjantaisin Kumppanuustalo Hannassa klo 16 - 20.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Mirva 041 510 9655, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
 
Fattaluuta jatkaa tammikuussa 2012
PDF Tulosta Sähköposti

Stop Huumeille ry:n vertaispalveluohjaajia kouluttava Fattaluuta-projekti jatkuu uusin koulutuksin heti tammikuussa 2012. Uudet ja jo syksyn aikana mukana olleet ovat yhtä tervetulleita, sillä tammikuun aikana järjestetään uudestaan myös pakolliset Vapaaehtoisuuden periaatteet I ja II -koulutukset.

Lisätietoja:

Raisa Saraniemi
projektisuunnittelija (Osis/Fattaluuta)

Stop Huumeille ry
Pakkamestarinkatu 2, 00520 Helsinki
puh: 041 547 8986
fattaluuta(at)stophuumeille.fi 

 
Helsingin Stopin bänditoiminta jatkuu uusin tuulin!
PDF Tulosta Sähköposti

Stopin bänditoiminnan ytimessä toimii jatkossa musiikkipedagogi Sami. Samin johdatuksella on mahdollisuus oppia soittamaan useita erilaisia instrumentteja, oppia mm. lukemaan nuotteja ja tekemään omia biisejä. Kaikki halukkaat rohkeasti mukaan!

Stopin Jamit perjantaisin Kumppanuustalo Hannassa klo:16-20.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Mirva 041-510 9655

Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

 
Uudet sivut avattu!
PDF Tulosta Sähköposti

Stop Huumeille ry:n pitkään työn alla olevat uudet sivut on vihdoin avattu. Sivuja kehitetään edelleen, joten kaikki kommentit, risut, ruusut ja kehitysideat ovat tervetulleita! Voit lähettää niitä osoitteeseen info(at)stophuumeille.fi.

Tervetuloa uusille sivuillemme!